12. kolo
27.11.2016 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 2:1

Utkání Herthy Berlín proti Mohuči byl pro tuzemského fanouška zajímavý tím, že se po několik měsícím trvající pauze způsobené zranění konečně do zápasové nominace domácího klubu vrátil Vladimír Darida. Zápas začal pouze na lavičce a jen coby divák tak český středopolař sledoval, jak jdou hosté z Mohuče v pětadvacáté minutě do vedení. Úvodní gól zápasu vstřelil Seydel, avšak velký podíl na něm mají i jeho spoluhráč De Blasis a Öztunali, u nějž celá akce hostujícího celku začala.

Vyrovnat se k velké radosti domácích fanoušků Hertě podařilo zhruba o jedenáct minut později. Salomon Kalou na hranici vápna skvěle našel Vedada Ibiševiče a kapitán mužstva poněkolikáté v sezoně potvrdil pověst špičkového střelce. Jonas Lössl tak poprvé lovil míč ze své sítě a na poločasovou pauzu se šlo s výsledkem 1:1.

Velkou šanci na to jít do vedení měli svěřenci Martina Schmidta ve čtyřicáté deváté minutě, v této sezoně jinak velmi produktivní Pablo de Blasis však svou příležitost prováhal. O třináct minut později už byli hosté z Mohuče v problémech - ze hřiště se totiž po druhé žluté kartě pakoval Gbamin a rozhodčí poslal Die Nullfünfer do deseti. Této početní převahy se Hertě podařilo využít a v šedesáté sedmé minutě se Vedad Ibiševič prosadil i podruhé. Ze hřiště však neodcházel jako hrdina, neboť v sedmdesáté čtvrté minutě po faulu na de Blasise se i kapitán BSC musel s utkáním po druhé žluté kartě loučit předčasně.

Ve hře deset na deset však už gól nepadl a Hertha tedy pokračuje v domácí krasojízdě - všechna domácí utkání v této sezoně totiž dokázala vyhrát.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hertha odehrála doma 5 zápasu- ve všech brala 3 body. U všech zápasu , stejně jak u nadcházejícího byl kurz na jedničku 2 a více. Mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele