33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

SV Darmstadt - Hertha BSC 0:2

Darmstadt dohrává sezonu už jenom z povinnosti. Zato Hertha stále bojuje o Evropskou ligu. Díky výhře 0:2 k ní má zase o něco blíže.

Narvaný Stadion am Böllenfalltor viděl první šanci v 5. minutě. Na svědomí ji měl Marcel Heller. Tolik k první šanci. První gól ovšem, ten padnul těsně před vypršením úvodní patnáctiminutovky. Vladimír Darida si našel ideální prostor pro centr, který si následně ve vápně našel Salomon Kalou. Situace jako z fotbalové účebnice přinesla Staré dámě vedení - 0:1.

Vyrovanat mohl Patrick Banggaard, ale nepodařilo se mu to. V osmadvacáté minutě tam zdvojnásobil vedení Jordan Torunarigha. Tentokrát z přímého kopu centroval Marvin Plattenhardt a na zadní tyči číhal zmíněný hlavičkující obránce s nigerijskými předky, který dvacáté narozeniny oslaví teprve letos v srpnu - 0:2.

Druhý poločas začal nepsaným pravidlem: když nevíš, co s míčem, vystřel. Brazilec Allan to nevěděl v momentě, kdy stál nějakých 60 metrů od brány. Moritz Stoppelkamp by to asi dal. Ale v utkání Darmstadtu s Herthou se žádná podobná senzace nekonala. Domácí se snažili o snížení, nicméně neuspěli ani Rosenthal, ani Sulu.

Po hodině hry vytáhnul Hellerův slibný pokus Rune Jarstein. Ve zbytku utkání ještě postupně neuspěli Plattenhardt, Kalou, Haraguchi a hlavičkující Vedad Ibišević. Pro die Lilien to byla třiadvacátá porážka. Pokud prohrají za týden s Gladbachem, stanoví svěřenci Torstena Fringse nový neslavný rekord 21. století. Mimochodem, úplně nejvíce proher v jedné bundesligové sezoně, konkrétně 28, si v té třetí (1965-1966) připsala Tasmania Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele