22. kolo
24.02.2017 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 1:2

Páteční předehrávka dvou ambiciózních klubů, které v letošní sezóně hrají pod své možnosti, dopadla lépe pro hosty z Brém. Domácí Wolfsburg měl sice více ze hry a vypracoval si i několik gólových šancí, na dvě trefy Serge Gnabryho však dokázal reagovat pouze Borja Mayoral.

Werder tak navázal na vítězství z Mohuče a na svého dnešního soupeře se v tabulce bodově dotáhl. Velkou měrou se na dnešním vítězství podílela zřejmě současná největší hvězda hostů - Serge Gnabry. Talentovaný ofenzivní fotbalista se dnes poprvé prosadil po deseti minutách hry. Ke Gnabrymu propadl centr Roberta Bauera z levé strany, bývalý hráč Arsenalu si míč perfektně přebral a z druhého doteku s pomocí teče jednoho z obránců překonal Diega Benaglia.

Druhá branka přišla takřka vzápětí. V 18. minutě si na centr Zlatka Junuzoviće z přímého volného kopu naskočil Lamine Sané, hlavou balón lehce prodloužil na zadní tyč, kde číhal pohotový Gnabry, jenž si míč zpracoval na prsa a nekompromisně pokořil švýcarského brankáře domácích podruhé.

Jenže netrvalo to dlouho a prosadil se také Wolfsburg. Po rohovém kopu a hlavičce Daniela Didaviho dotlačil balón do sítě důrazný Borja Mayoral. V dalším průběhu poločasu se předvedli oba brankáři, dobré zákroky předvedl Diego Benaglio i Felix Wiedwald - ten zejména proti voleji Jakuba Blaszczykowskeho a ráně Ricarda Rodrígueze z bezprostřední blízkosti.

Vlci by si dnes vyrovnání opravdu zasloužili, jenže povedené střely Mayorala i Didaviho skončily na tyči. V samém závěru zápasu pak zahodil obrovskou tutovku Mario Gómez, který přišel na hřiště až na poslední půlhodinu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele