5. kolo
24.09.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 2:1

Werder dal proti Wolfsburgu tři góly, ale jen dva do správné sítě. Přesto to stačilo na první výhru sezony, kterou zařídil v poslední minutě Theoder Gebre Selassie.

Brémský tým si byl zatraceně dobře vědomí své nedobré situace v tabulce, a že to tentokrát nebudou Vlci, kdo by měl kousat, dali Heckingovým svěřencům v první půli jasně najevo. Už v 7. minutě to zkoušel Niklas Moisander, ale nic z toho nebylo, přestože stál neobsazen sám před bránou. Stejně se vedlo i Mannehovi, Gnabrymu (z dálky těsně mimo), Gebre Selassiemu (pokus z šestnáctky mu tak úplně nesednul) a Junuzovićovi, který nebezpečně střílel z přímého kopu, leč Coen Casteels byl pozorný.

Ve druhém poločase se jako první uvedl Julian Draxler, ovšem Jaroslav Drobný se zaskočit nenechal a vcelku v pohodě vyrazil. V 58 minutě našel velice aktivní Gebre Selassie ve vápně Gnabryho, který si balon výborně zpracoval, ale pak pálil nad. Neujal se ani jeden z Hajrovićových obstřelů. Teprve pak vymysleli Vlci první kloudnou akci.

Poměrně často měli během zápasu potíže s rozehrávkou, ale v 69 minutě se štěstí otočilo na jejich stranu. Centr Jannese Horna mířil napříč pokutovým územím, přesně do té kapsy mezi brankářem a obráncem. Robert Bauer musel hrát, protože za jeho zády číhal na balon Bruno Henrique. Bohužel pro jednadvacetiletého Bauera z toho byl vlastní gól - 0:1.

Domácí s něčím takovým evidentně vůbec nepočítali, a tak jim trvalo až do 86 minuty než vyrovnali. Ztratit zápas, ve kterém máte tolik šancí, to by nebylo dobré. Serge Gnabry jen tak přiťuknul ve velkém čtverci pro Lennarta Thyho, který se nerozpakoval a okamžitě pálil směrem na bránu, čímž překvapil všechny včetně gólmana Casteelse - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavost- ne až tak vyjímečná. Brémy odehráli doma 3 zápasy a porazili právě papírově nejsilnější celek-Wolfsburg. Naopak Wolfsburg cestoval k papírově nejslabšímu celku ze 3 zápasu- a prohrál právě v Brémách.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele