31. kolo
22.04.2018 18:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

1. FC Köln - Schalke 04 2:2

Schalke pouze remizovalo na půdě posledního Kölnu a zkomplikovalo si boj o druhou bundesligovou příčku. Na třetí Dortmund už má totiž Schalke náskok pouhých dvou bodů.

Köln se nyní nachází s dvaadvaceti body na posledním místě a záchrana je už pro něj za hranicí reality. Na baráž totiž Köln ztrácí osm bodů, přičemž do konce bundesligové sezóny už zbývají pouhé tři zápasy. Schalke už je naopak velice blízko jistotě, že si v příští sezóně zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Cílem je však pro tým z Gelsenkirchenu skončit před nenáviděným Dortmundem.

V zápase bylo pochopitelně favoritem Schalke, které se také dostalo do první velké šance zápasu. V 5. minutě Naldo poslal přihrávku do běhu na rychlého Konopljanku, který míč dovedl až do pokutového území Kölnu, odkud posunul na Breela Embola, který akrobaticky zakončil do odkryté brány a poslal tak hosty do vedení.

Celý začátek zápasu ovládl skvělým výkonem právě Konopljanka, jenž ve 24. minutě předvedl asi třicet metrů dlouhé sólo, které zakončil střelou ke vzdálenější tyči a posunul tak Schalke do dvougólového vedení. Hráči Kölnu ani přesto neztratili bojovnost a o necelé dvě minuty později se jim podařilo snížit na 2:1, když se Leonard Bittencourt trefil zblízka k přední tyči.

V 62. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu, když zahrál ve vlastním vápně rukou McKennie. Rozhodčí Fritz však o variantě pokutového kopu nechtěl ani slyšet. Ve druhém poločasu byl aktivnější Köln a hráči Schalke se věnovali spíše defenzívě. V 83. minutě se do volného přímého kopu opřel domácí Marcel Risse a dalekonosnou střelou zajistil Kölnu vyrovnání. Zápas skončil spravedlivým výsledkem 2:2, fanoušci domácích cítí přesto křivdu, že jim rozhodčí upřel penaltu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele