14. kolo
02.12.2017 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:1

Už je potřeba zabrat. To věděli před sobotním duelem na hřišti Leverkusenu v Dortmundu všichni. Od vedení, přes hráče, až po trenéra Petera Bosze. A ten to věděl především. BVB se v poslední době extrémně nedaří, na výhru už čeká dlouhou sérii zápasů a je veřejným tajemstvím, že už se v Borussii hlasitě skloňují jména trenérových nástupců. Alespoň dočasně mu mohl zachránit krk bodový zisk z BayAreny.

Do vedení se ale k nelibosti hostujících fanoušků i hráčů dostali domácí. Do obrovské šance se před Bürkiho brankou dostal Kevin Volland a ukázal, že nejlepším střelcem svého mužstva není nadarmo.

Werkself do utkání vstoupili výtečně, zanedlouho si život zbytečně zkomplikovali sami. Ve třicáté deváté minutě se obránce Bayeru Wendell provinil vůči Castrovi šlapákem a rozhodčí usoudil, že si za hanebné jednání zaslouží karetní trest. Nejprve z kapsičky vytáhl kartu barvy žluté, později ovšem po kontrole videozáznamu svůj názor přehodnotil a rozhodl se nebohého beka poslat ze hřiště.

Dortmund tak získal téměř hodinovou početní výhodu, na vyrovnávací gól si ovšem příznivci hostí museli počkat. I přes přesilovku se BVB povedlo srovnat až v sedmdesáté druhé minutě, když se po přihrávce Andreho Schürrleho prosadil Jarmolenko.

Vítěznou branku se už ale BVB přidat nepodařilo, Bernd Leno v brance Bayeru podruhé v duelu už míč ze své sítě nelovil. Borussia tak získala na hřišti Bayeru bod a je otázkou, zda to bude vedení klubu stačit a ponechá kouče Bosze ve funkci.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
johnn

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

toto bude super zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele