34. kolo
12.05.2018 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 1:4

Hodně nečekaný výsledek mělo utkání mezi Bayernem Mnichov a Stuttgartem v Allianz Areně. Hosté svého soupeře, který rozhodně nenastoupil s B týmem, dokonale zaskočili koncentrovaným výkonem okořeněným čtyřmi brankami. Díky tomu obsadili Švábové v konečném zúčtování sedmou příčku.

A to neznamená nic jiného, než že budou muset fandit Bayernu, kterému přichystali jedinou domácí prohru v sezoně, ve finále DFB-Pokalu, neboť právě vítězství bavorského celku nad Eintrachtem Frankfurt je posune do Evropské ligy. VfB šlo za vítězstvím už od 5. minuty, kdy se Anastasios Donis vyhnul Thiagovi a Rafinhovi, aby mohl doběhnout do vápna a jako na zlatém podnose naservírovat balon pro Daniela Ginczeka, jenž pohodlně doklepnul za záda bezmocného Svena Ulreicha - 0:1.

Heynckessova skvadra nechtěla zůstat pozadu dlouho, ale na první příležitost si musela počkat až do jednadvacáté minuty. Přitom hned byla gólová. Lewandowski obral o balon Badstubera, načež se mu trochu zamotal pod nohama. Možná fauloval Zielera, nicméně zkušený rozhodčí Stegemann nechal pokračovat ve hře, takže Corentin Tolisso doklepával do odkryté klece - 1:1.

Oba borci podepsaní pod vyrovnávací trefou si pak vytvořili další tři dobré možnosti. Jenže to vypadalo, že se předhánějí v tom, kdo tu svou efektivněji zahodí. Na druhé straně nastřelil Ulreicha aktivní Daniel Ginczek. Své druhé trefy se však měl dočkat až deset minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky.

V závěru té úvodní si musel vzít slovo Donis. Po menší chybce utekl obraně a pelášil si to na brankáře. Těsně před ním si balon předkopl o něco více, leč Ulreich trochu zaváhal, což se mu stalo osudným, jelikož hráč Stuttgartu mířil vedle něj přesně na vzdálenější tyč - 1:2. Být v mnichovské svatyni Manuel Neuer, s velikou pravděpodobností by se svým stylem hry tuhle šanci ustál.

Prakticky okamžitě po změně stran byla odpověď na Javim Martínezovi, jenž ovšem srovnání skóre s díky odmítnul. A to se hrubě nevyplatilo, protože za pět minut převzal míč na levém křídle Emiliano Insúa, aby jej bezchybně nacentroval na Chadraka Akola, jehož hlavička nepostrádala razanci - 1:3. Jestli si někdo za svůj přístup a za svou trpělivost v dresu Stuttgartu zasloužil gól, tak je to bezesporu právě třiadvacetiletý rodák z konžské Kinshassy.

A čtvrtý hřebíček na sebe nenechal dlouho čekat. Bayern se ani nestačil vzpamatovat, když si Erik Thommy na penaltovém puntíku pohlídal ofsajdovou hranu a mezi tři tyče vyslal nepříjemnou hlavičku. Muž v rukavicích ji skvěle zastavil, jenomže nelapil, což byla voda na mlýn pro dorážejícího Daniela Ginczeka - 1:4.

VfB Stuttgart a jmenovitě především Tayfun Korkut zaslouží za svou práci obrovskou pochvalu a uznání. Tohle (celkově patnácté) vítězství bylo takovou třešničkou na dortu, přičemž je velice reálné, že v první sezoně po postupu dosáhne - byť tedy s pomocí - na pohárové umístění. Mnichovský klub nemusí smutnit, protože celou soutěž opět opanoval s obrovským náskokem a zaslouženě získal osmadvacátý titul.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Rich

5-0

Reagovat
Jardman

Snaď bude chytat Tom Starke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferragamo7

Dnes bolo krásne vidieť,ako 2 rýchli hráči(Donis a Aloko) dokážu rozvrátiť tú ťarbavú lemrácku obranu Bayernu.Som fanúšik Bayernu už 33 rokov(od roku 1985) ale dnes som si hru Stuttgartu doslova vychutnal,najmä pred Donisom dávam imaginárny klobúk dole,ten ich vyzliekol úplne donaha,keď 3-4 lemrákov, obchádzal ako kužele na tréningu.A výhovorky,že Bayern už nehral naplno,alebo v najsilnejšej zostave,u mňa neobstoja.Držanie lopty 70:30 a napriek tomu prehra 1:4 Vedenie Bayernu by sa malo hlboko zamyslieť nad ich prestupovou politikou,aby do tímu nekupovali priemerných a podpriemerných pomalýchhráčov,ktorí na to nemajú(Tolisso,Rudy,Wagner,Sulle,Bernat)Jediný nákup,ktorý sa im podaril,bol Coman a čiastočne James.Tréner si určite zaslúžil krajšiu rozlúčku.

Reagovat
Jardman

Ta přijde v podání DFB Pokalu Jinak souhlasím,až na Süleho (mladej, perspektivní) a na Wagnera, ten je pro mě jako back-up ideální.

Reagovat
BALGA László

Ako fanúsik Mnichova zial musím súhlasit s uvedenymi slovami Ferra... a ciastocne aj reagenta... Obrana Bayernu v jarnej casti sezóny bola na kricajúcu hanbu klubu a je na cím skorsie vymenenie! S Heynkessom sa uz dalej nemusíme znervóznovat..., dalej predovsetkym vedenie klubu by malo uz cím skor vykonat sebakritiku, lebo hlavne to je vinné za zlú a pribezne upadajúcu situáciu klubu. V opacnom prípade vyborní a múdri hráci klubu jeden za druhym klub opustia, noví dobrí neprídu, lebo vedia to, ze co sa deje v klube (namiesto hry a vysledku coraz viac píchy...), a s Mnichovom to bude stále horsie. Takému velkému klubu nestaci iba suverénne vyhrat Bundesligu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele