19. kolo
20.01.2018 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 2:0

Gladbach zvládnul utkání s Augsburgem a poskočil na prozatímní čtvrtou příčku, o kterou ho může připravit akorát v neděli hrající Schalke. Fuggerstädter sice nenavázali na výhru proti Hamburku, nicméně rozhodně pro ně není nic ztraceno.

Jako první nebezpečně pálil domácí Mickaël Cuisance, nicméně jeho pokus nakonec Marwina Hitze neohrozil. To v 10. minutě po hlavičce Matthiase Gintera už to byla jiná písnička. Hazardův roh byl milimetrově přesný, ale je trochu záhadou, jak se mohl v tom shluku těl dostat balon právě k bývalému hráči Borussie Dortmund, jenž tímto stylovým angličanem stylově oslavil včerejší čtyřiadvacáté narozeniny - 1:0.

Hosté pak měli míč více na kopačkách, jenže se jim nedařilo vypracovat si žádnou vyloženou příležitost. Naopak do konce úvodního dějství neměli tak daleko ke gólu Vestergaard, Stindl a Raffael. O jediný pozoruhodný moment na druhé straně hřiště se postaral Jeffrey Gouweleeuw, jenž v osmadvacáté minutě přeci jen protáhnul Yanna Sommera.

V závěru prvního poločasu musel ještě vypomáhat videorozhodčí, neboť nebylo úplně jasné, jestli náhodou Daniel Baier nezahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Sudí Bibiana Steinhausová však na penaltový puntík neukázala. Ve druhé půli vybídnul nejprve ke skórování Stindla kolegu Hazarda, který s díky odmítnul.

FCA se dostali už jenom do dvou dobrých šancí. Tu Caiubyho zneškodnil Elvedi, a následně Koo Ja-Cheol ve výborné pozici přestřelil. Manuel Baum se snažil oživit ofenzivu, ale nebylo mu to nic platné. V poslední minutě totiž Hříbata vybojovala balon a Thorgan Hazard běžel až k velkému čtverci. Sice měl na výběr hned ze dvou dobře nabíhajících spoluhráčů, ale nakonec se rozhodnul pro přízemní střelu do levého dolního rohu ... a dobře udělal - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele