27. kolo
17.03.2018 15:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 3:3

Výborný zápas sehráli v Borussia-Parku domácí fotbalisté s Hoffenheimem. Po vyrovnání na 2:2 ochozy zmrazil Grillitsch, ale Hříbata to nezabalila a v poslední minutě za to byla po zásluze odměněna gólem, který přinesl alespoň bod.

Někteří diváci a některé divačky se možná ani nestihli pořádně posadit a už museli sledovat, kterak Borussia prohrává. Andrej Kramarić poslal od rohového praporku vynikající balon pro Benjamina Hübnera, jehož hlavička byla natolik přesná a razantní, že s ní Yann Sommer nemohl při nejlepší vůli nic dělat - 0:1.

Domácí nechtěli zůstat pozadu a už za dvě minutky mohli zásluhou Patricka Herrmanna srovnat. A nebýt Baumannova skvělého reflexu by se jim to patrně i podařilo. Po dvaceti minutách hry se zranil Raúl Bobadilla a na jeho místo přišel Josip Drmić. Tento tah se Dietrovi Heckingovi vyplatil už v minutě třiatřicáté.

Ještě předtím měl na kopačce vyrovnání Wendt. A naopak Kramarić mohl svému celku dodat větší klid. A pak už přišla Drmićova chvíle. Cuisance mu poslal výtečný balon za obranu. Baumann jakoby se zalekl vzájemného souboje a poněkud zaváhal. Kulatý předmět se však odrazil od ruky pětadvacetiletého střelce, než skončil v bráně. Rozhodčí Petersen se poradil s videem a branku uznal - 1:1.

Do konce úvodního dějství ještě těsně minul Hazard a následně přinutil Herrmann soupeřova gólmana k dalšímu vynikajícímu zákroku. Julian Nagelsmann zjevně nebyl s průběhem utkání spokojený, a tak už osm minut po startu druhého poločasu povolal do boje dalšího útočníka, jmenovitě to byl Mark Uth.

Nedlouho poté, konkrétně dvě minuty před vypršením úvodní hodiny hry, se dostal do vápna Serge Gnabry. Snažil se kličkami umotat Jonase Hofmanna, který však neměl pochopení a nepatrně ho podkopnul. Švýcarská jednička ve službách Gladbachu sice uhodla směr, leč Kramarićova penalta byla natolik přesná, že přinesla Hoffenheimu vedení 2:1.

V následujících minutách byly příležitosti k vidění na obou stranách hřiště. Radost domácím příznivcům ale přinesla až dvaasedmdesátá minuta, ve které u velkého čtverce převzal od Hofmanna balon Lars Stindl a po zemi překonal Baumanna - 2:2. Zároveň tak ukončil svou čtrnáctizápasovou sérii bez vstřelené branky.

No jo, jenže prakticky ihned po rozehrávce ztratila Hříbata míč, Uth pak obešel protihráče, díky čemuž vytvořil prostor pro Floriana Grillitsche, který se prosadil křižnou ranou na vzdálenější tyč - 2:3. V 81. minutě rozehrával Cuisance přímý kop, na který si naskočil Elvedi, ovšem Baumann byl znovu nesmírně pozorný.

Na druhé straně hřiště napálil spodní stranu břevna Nico Schulz. V poslední minutě řádné hrací doby propadnul kulatý předmět po rohu k Raffaelovi. Těžko říct, jestli chtěl zkušený Brazilec střílet nebo přihrávat, každopádně míč jedinou možnou cestičkou doputoval napříč vápnem k Matthiasi Ginterovi, jenž placírkou své pravé nohy z první překonal jedničku ve službách TSG - 3:3. Vskutku parádní zápas.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele