18. kolo
13.01.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:1

Freiburg remizoval ve Frankfurtu a stále se drží v nesestupovém pásmu. Domácí o výhru přišli kvůli gólu z druhého poločasu a na pozice, zajišťující evropské poháry, se tak zatím nepodívají.

Frankfurt byl v zápase favoritem a po zisku jednoho bodu se nachází na deváté ligové příčce se sedmadvaceti body. Pro Freiburg je jakýkoliv bodový zisk úspěchem a s dvaceti body mají na třináctém místě náskok čtyř bodů na Brémy, pro které by šestnáctá příčka znamenala baráž o udržení.

Do první velké šance zápase se dostal již v desáté minutě favorizovaný Frankfurt. Dobrou křižnou přihrávku dostal Hrgota, ale jeho střela našla pouze gólmana hostujícího celku. Ve 25. minutě nasměroval domácí Wolf přesný centr před bránu Freiburgu, Chandler se však hlavou mezi tři tyče netrefil. O necelé tři minuty se již stav zápasu měnil. Chandler poslal míč před bránu hostů, kde ho ztečoval Sebastian Haller a poslal tak Frankfurt do vedení. Po vstřeleném gólu se Frankfurt více zaměřil na defenzívu a žádné další významné akce jsme se již do konce zápasu nedočkali.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s obměněnou sestavou, přičemž Mohamed Dräger vystřídal Poláka Bartosze Kapustku. Defenzivní styl hry se Frankfurtu nevyplatil. Již v 51. minutě se totiž po rohovém kopu dostal k míči v pokutovém území Frankfurtu Robin Koch, který hlavou nekompromisně skóroval k tyči a srovnal tak stav utkání. Vyrovnávací gól hru ještě více zpomalil a od jeho vstřelení začaly hrát defenzivně oba celky. Až přibližně deset minut před koncem začal Frankfurt riskovat, aby bral ze zápasu všechny tři body. V 85. minutě se však domácí nedokázali prosadit při přečíslení dva na jednoho. V 89. minutě nedosáhl na míč před prázdnou bránou Boateng a hosté se mohli začít radovat ze zisku jednoho bodu.

S remízou jsou určitě spokojenější hosté, kteří si v zápase vypracovali pouhou jednu větší šanci. Frankfurt naopak může spytovat svědomí za ustrašený styl hry po vstřeleném gólu. Další zápas čeká Frankfurt příští sobotu, kdy se představí na hřišti Wolfsburgu. Freburg hostí ve stejný den ambiciózní Lipsko.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele