9. kolo
21.10.2017 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - VfB Stuttgart 1:0

RB Lipsko možná nemělo nejpřesvědčivější start do sezony, ale teď už znovu potvrzuje, že loňská druhá příčka nebyla náhodná. Oproti tomu Stuttgart zůstane po páté porážce ve druhé polovině tabulky.

První šanci zápasu si připsal ten, který ho o patnáct minut později rozhodl. Sabitzerův pokus byl jedním z posledních zážitků na hřišti pro Dennise Aoga, který pro zranění musel střídat už v 10. minutě. Rozhodující trefa přišla na pořad ve třiadvacáté minutě tohoto duelu.

Po ose Forsberg-Keïta-Werner se balon dostal k Sabitzerovi, který zpoza hranice pokutového území vystřelil a svou střelou, kterou možná lehce tečoval Benjamin Pavard, v podstatě přehodil snaživého Ron-Roberta Zielera - 1:0. Hostující brankář v jednačtyřicáté minutě jen sledoval, kterak Wernerova střela těsně minula tyč.

VfB se směrem dopředu osmělili až po změně stran. Takuma Asano si udělal prostor a nebýt výtečného zákroku Pétera Gulácsiho, bylo by vyrovnáno. O nějakých šest minut později proti sobě stanuli oba fotbalisté znovu. Japonský útočník měl smůlu, neboť nastřelil jen vnější tyč. Výživnou desetiminutovku ze strany svěřenců Hannese Wolfa uzavřel svým dalekonosným pokusem Orel Mangala.

Pro Lipsko se začaly otevírat zajímavé příležitosti k protiútokům, nicméně Stuttgart stále dokázal zlobit. Maďarská jednička ve službách domácího celku se však překonat nenechala. V závěrečné fázi působili hosté unavenějším dojmem, takže se do šancí dostali Sabitzer, Augustin a Kampl. Na skóre se však až do závěrečného hvizdu rozhodčího Svena Jablonskiho nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaká je pravděpodobnost, že Lipsko poté co v kole minulém vyhrálo jako outsider, nyní prohraje vypsané jako favorit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zadna, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele