14. kolo
02.12.2017 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 2:2

Schalke v derby proti Kölnu dvakrát vedlo, ale nakonec se zrodila druhá remíza v řadě, co se vzájemných duelů těchto dvou celků týče. Kozlům však na první nesestupovou příčku schází stále 11 bodů. S04 bude po čtrnácti kolech nejhůře čtvrté.

Domácí začali hodně aktivně a už ve 2. minutě si úvodní pokus připsal na konto Naldo. Mířil však těsně vedle. To Konopljanka byl za další dvě minutky přesnější, nicméně Timo Horn se překonat nenechal. Třetí šanci nasměroval Burgstaller po Haritově pobídce do břevna. Teprve v závěru první desetiminutovky se osmělili hosté. Yuya Osako ale gólmana nepřekonal.

Příležitosti byly k vidění na obou stranách i nadále. Ujala se ovšem až tak z 36. minuty. Meyer poslal šikovný oblouček do vápna, kde číhal Daniel Caligiuri. Brankář výborně zmenšil střelecký úhel, jenže nepočítal s tím, že přiběhne Guido Burgstaller, dostane od spoluhráče v úzkých přihrávku a bude dorážet do prázdné - 1:0.

Do šaten šli tedy die Königsblauen s mírným náskokem, který se rozplynul už po pěti minutách druhého dějství. Jojićův přímý kop postupně propadnul až před bránu, kde Sehrou Guirassy levačkou zakončoval. Ralf Fährmann si sice na balon sáhnul, ale vyrovnání neodvrátil - 1:1. Souboj těchto dvou hráčů se opakoval o deset minut později poté, co výbornou práci odvedl Osako. Muž v rukavicích byl tentokrát úspěšnější.

Ve dvaasedmdesáté minutě Kozli totálně nezachytili pomalou akci Tedescova týmu, kterou zakončil přízemní střelou na zadní tyč na malém vápně stojící Amine Harit - 2:1. Vedení však vydrželo pouhopouhých pět minut. Po dlouhém autu do vápna zahrál rukou Benjamin Stambouli a kopala se penalta.

Její exekuce se za mohutného pískotu tribun ujal Sehrou Guirassy. Střela sice nebyla z nejpřesnějších, ale protože nepostrádala razanci, bylo srovnáno - 2:2. V 82. minutě nechali Goretzka s Özcanem zavzpomínat na střet Zidana s Materazzim ve finále MS 2006 s tím, že francouzského fotbalistu zastupoval hráč Schalke. Překvapivě se to obešlo bez červené karty.

Jednu ale Veltins Arena v nastaveném čase stejně viděla. Vyfasoval ji Yuya Osako za nasimulovaný pád v šestnáctce soupeře. Za tři nastavené minuty se početní výhody využít nepodařilo, takže Stögerova skvadra stále čeká na první výhru. Dočká se za týden proti Freiburgu? A zvládne Schalke další derby, tentokráte s rozjetou Borussií Mönchengladbach?

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele