17. kolo
16.12.2017 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:1

Bayern hubeně zvítězil ve Stuttgartu, který v závěru utkání neproměnil penaltu. V atraktivním zápase si hosté upevnili svou pozici na čele bundesligy. Náskok na druhé Schalke činí po sedmnácti zápasech jedenáct bodů. Stuttgart si naopak připisuje čtvrtou prohru v řadě a ligovou tabulkou se propadá. Nyní se nachází se sedmnácti body na čtrnáctém místě, s náskokem pouhých dvou bodů na šestnácté Brémy, pro něž by současná pozice znamenala baráž.

Do vedení se málem favorit v podobě Bayernu dostal již v první minutě. Robert Lewandowski se v šestnáctce Stuttgartu dostal do velké šance, ale jeho následná střela mezi tři tyče nemířila. V sedmé minutě se do velké šance dostal také Stuttgart. Simon Terodde patičkou přihrál na Akola, jehož střelu po zemi brankář Ulreich vyrazil mimo bránu. Ve 21. minutě se k míči v šestnácte Stuttgartu znovu dostal Lewandowski. Jeho povedený střelecký pokus však na poslední chvíli vyrazil brankář Zieler. Ve 36. minutě málem skóroval hostující Tolliso, ale Zieler Stuttgart znovu podržel. Ve 40. minutě se do velké série šancí dostali hosté, ale finální střela Matse Hummelsa do prázdné brány trefila pouze jednoho z bránících hráčů. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu, se kterým byli určitě spokojenější domácí.

Přibližně čtvrt hodiny po začátku druhého poločasu se dostal Bayern do dvou tutových šancí. Nejdřív vychytal Zieler Comanovu nebezpečnou ránu, poté se do brány po přihrávce od Vidala netrefili Lewandowski, ani James Rodríguez. V 79. minutě se již skóre utkání měnilo. Kingsley Coman vyslal přihrávku do pokutového území Stuttgartu, kterou pohotově našel Müller. Thomas Müller po bleskovém zpracování vyslal střelu, na kterou byl i Zieler krátký a oslavoval tak vítězný gól zápasu. V úplném závěru zápasu odpískal rozodčí Ittrich penaltu, po zákroku Niklase Süleho, který místo míče trefil nohu jednoho z domácích hráčů. Sudímu pomohl v tomto případě s rozsudkem videorozhodčí. Akolo však z penalty trefil pouze dobře postaveného Ulreicha a zápase tedy skončil 1:0 pro hosty.

Šanci na přerušení série proher má 13. ledna, kdy se v prvním jarním kole představí doma proti berlínské Hertě. Ještě předtím se však příští úterý představí na hřišti Mainzu v rámci poháru. Bayern se v poháru potká příští středu s nenáviděným Dortmundem. První jarní kolo pak sehraje 12. ledna v Leverkusenu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 3 Bayern

Reagovat
Heresy

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele