33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Norimberk doprovodí Hannover do 2. Bundesligy

Svěřenci Borise Schommerse měli poslední šanci na to, aby se pokusil alespoň oddálit sestup. Situaci však neměli ve svých rukou a jubilejní dvacátá porážka vlastně ani nemusí tolik vadit, jelikož v souběžně hraném utkání Stuttgart porazil Wolfsburg.

První velkou šanci si v 7. minutě připsal na konto Denis Zakaria. Střílel z dobré pozice, jenomže ukázal, že dávat góly nemá v popisu práce. Domácí nehráli špatně, ale jako přes kopírák si hráči nepotykali s finální přihrávkou. A když už se ve čtyřiadvacáté minutě dostal Tim Leiboid ke střele, Nico Elvedi mu pokazil radost.

V závěru úvodního dějství předvedli výbornou kombinaci Misidjan, Ishak a Behrens, přičemž poslední jmenovaný ztroskotal na připraveném Matthiasi Ginterovi. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu. Po změně stran se Norimberští osmělili dalšími dvěma možnostmi, které měli na svědomí Eduard Löwen a Sebastian Kerk. Nicméně Yanna Sommera nemohly při nejlepší vůli vystrašit.

Chleba se začal lámat v 56. minutě. Hofman famózně prostrčil do vápna na nabíhajícího Drmiće, který byl rychlejší než vybíhající Mathenia a špičkou kopačky poslal hosty do vedení - 0:1. Pro Der Club krutá desetiminutovka pokračovala ve třiašedesáté minutě. Traoré přihrával z levé strany před bránu a Lukas Muhl neomylně zacílil do vlastní brány - 0:2.

A za další dvě minutky bylo definitivně rozhodnuto, neboť Traoré našel před bránou vlastního spoluhráče. Pro Thorgana Hazarda pochopitelně nebyl vůbec problém z necelých dvou metrů zakončit do odkryté klece - 0:3. Mikael Ishak se ještě pokusil snížit, jenže mu nebylo přáno. Naopak Hříbata se šest minut poté znovu prosadila.

Nalevo stojící Hazard vrátil zpět na hranici vápna, odkud pravačkou po zemi neomylně mířil k pravé tyči Denis Zakaria - 0:4. Gladbach o skóre drží post zaručující Ligu mistrů. Ale musí doufat v zaváhání Frankfurtu, který kvůli semifinále Evropské ligy odehraje svůj zápas proti Mohuči až v neděli. Heckingův tým v posledním kole natrefí na Borussii Dortmund. Norimberk se střetne s Freiburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele