6. kolo
29.09.2018 18:30 CET
2 : 4
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:4

Po nedobrém vstupu do sezóny Leverkusen v posledních třech zápasech zabral a získal plný počet bodů, tentokráte ho ovšem čekal těžký kalibr v podobě Dortmundu, se kterým si dobře neporadil. O to krutější je pro domácí porážka, připomeneme-li ten fakt, že vedli o půli o dva góly a ještě pět minut před koncem drželi aspoň remízu.

První dějství dopadlo pro hosty doslova katastrofou. V 9. minutě totiž Alario přetáhl centr zleva na hranici pokutového území, kam si naběhl Weiser, a ten svou výstavní dělovku z halfvoleje usměrnil ke vzdálenější tyči. Ve 39. minutě Bayer svůj náskok ještě navýšil, po rohovém kopu se z blízkosti prosadil Tah, k němuž se balón se štěstím odrazil.

Ani dvacet minut po obrátce se Borussia nedokázala střelecky prosadit. Jeho soupeř v tu chvíli hlídal pohodlný náskok, o ten ovšem během čtyř minut přišel. V 65. minutě nejprve brankář Hradecky polapil střelu Reuse, s dorážkou Bruuna Larsena si ale rady vědět nemohl, a v 69. minutě ho překonal po parádní rychlé kombinaci sám Reus.

Vše se schylovalo asi ke spravedlivé dělbě bodů, jenže poslední slovo si přece jenom ještě stačili vzít Die Schwarzgelben. O rozhodující trefu se postaral Paco Alcácer, jenž z brankového území protečoval do sítě centr Hakimiho, a v nastavení se španělský forvard prosadil ještě jednou, to když po brejku skóroval do úplně prázdné branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele