34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern uhájil dvoubodový náskok a slaví sedmý titul v řadě

Sezona 2018/2019 nebyla z pohledu mnichovského velkoklubu tak suverénní, jako ty předchozí. Nebýt výrazného výpadku formy Borussie Dortmund, jásala by teď družina kolem kouče Favreho. Obhájce prvenství neponechal v závěrečném kole nic náhodě a Eintrachtu nadělil na cestu do Frankfurtu pětigólový příděl.

Na první branku tedy čekala vyprodaná Allianz Arena pouze do čtvrté minuty. Thomas Müller přihrál do vápna Comanovi, který přízemní střelou překonal Kevina Trappa - 1:0. Gólman hostující celku se v následujících patnácti minutách rozhodně nenudil. Kovaćovi svěřenci ho zaměstnali hned pěti nebezpečnými pokusy.

Tři z nich měl na kontě Robert Lewandowski, kvůli jehož ofsajdovému postavení nemohla být uznána Gnabryho branka z šestadvacáté minuty. Za dalších pět minut si pořádně oddechnul Jonathan de Guzmán, když po jeho nešikovném obranném zákroku skončil balon na břevně. Müllera potom vychytal Trapp a Bayern začal druhý poločas navzdory jasné převaze jenom s jednobrankovým náskokem.

Do druhé půle se rozhodnul Adi Hütter poslat na hrací plochu Sébastiena Hallera. Francouzský útočník se za důvěru odvděčil o pět minut později svou vyrovnávací trefou. Po rohovém kopu cílil Abraham pouze do břevna, nicméně k odraženému míči se dostal právě osamocený Haller a na pár minut zmrazil vyprodaný stánek v bavorské metropoli.

Protože za tři minuty už bylo opět veselo. Thomas Müller vystřelil z hranice šestnáctky. Kevin Trapp jeho pokus kryl, jenže ve své pozici míč nedokázal chytit, takže mohl David Alaba zblízka pohodlně dorážet - 2:1. Za pět minut bylo v podstatě hotovo. Renato Sanches prostřelil z úhlu všechno, co mu stálo v cestě a ve čtyřiatřicátém zápase zaznamenal svůj první bundesligový gól - 3:1.

Orli v tu chvíli prakticky dolétali a na radosti jim nepřidala skutečnost, že po třetím zásahu přišli na hřiště Ribéry a Robben. První jmenovaný v 72. minutě proběhnul s míčem z levé strany do vápna a šikovným obloučkem překonal muže v rukavicích - 4:1. Druhý jmenovaný pak z bezprostřední blízkosti zakončil akci, která vedla po ose Lewandowski-Alaba - 5:1.

Hegemonie Bayernu Mnichov tedy v Německu nebyla narušena, nicméně Dortmund ukázal, že může být důstojným soupeřem. Eintrachtu nepřál pro poslední kolo los, nicméně se v Commerzbank-Areně bude na podzim přeci jen hrát Evropská liga. Na sedmou příčku, která zaručuje její předkolo, stačilo čtyřiapadesát bodů, o čtyřiadvacet více, než sesbíral Bayern Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
RadekVonCZE

2:2

Reagovat
manuelo neuero

3:1

Reagovat
johnn

5:0

Reagovat
Heresy

temer

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a Eintracht Frankfurt pošle do Dortmundu na dálku titul protože BVB urve výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby to tak dopadlo, při těch "vyrovnaných" výkonech, co letos podáváme. Vtipné, jak je tady ticho po pěšině ohledně Saného možného přestupu do Mnichova. Podle EF asi bezvýznamná story, která nestojí ani za zmínku, zatímco Lewa rumours dostaly zvláštní článek. Co je pravděpodobnější? Že odejde třicátník s neotřesitelnou pozicí a postavením legendy někam do nejistoty, nebo že mladý Němec, který se zakopal v cizině, je rozhádaný s trenérem, hraje skvěle a přesto nedostává dost herního času, odejde do nejlepšího klubu ve své domovině, kde se téměř jistě stane nejsledovanější hvězdou a bude startovat každý zápas? Co jsem tak zjišťoval, tak ani finančně to není tak nereálné, jak by se mohlo zdát. Bayern dlouho spořil, nevidím důvod, proč nerozbít kasičku a nedoplnit kádr na pozici, která aktuálně nejvíc hoří.

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
Jandak

Robben a Ribery, vyborni hraci.. budou Bayernu chybet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele