29. kolo
13.04.2019 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Dortmund porazil Mainz a boj o titul nevzdává

Fotbalisté Borussie Dortmund měli v zápase s Mainzem co napravovat. Po výprasku od Bayernu v přímé konfrontaci o první místo v lize se na ně snesla vlna kritiky a pokud si chtěli udobřit (nejen) své fanoušky, museli začít vítězstvím nad Mainzem.

Dortmund byl před utkáním nově až druhým v pořadí honby za bundesligovým titulem kvůli debaklu 0:5, který schytal od Bavořanů minulý týden. Stále byl ale mezi oběma soky pouhý jednobodový rozdíl, takže bylo o co hrát a domácí si toho byli (a jsou) vědomi.

Mainz v minulém kole udělil Freiburgu stejnou lekci, jakou dostal Dortmund od Bayernu, rozdíl v předzápasovém psychickém rozpoložení byl tedy evidentní. I díky této vysoké výhře byli fotbalisté Mainzu před utkáním na klidné dvanácté pozici a sezónu de facto už jen dohrávají. Je totiž dost nereálné, že by jim ještě měl hrozit sestup a k pohárovým branám to mají taky daleko.

Do utkání lépe vstoupili domácí, když v 15. minutě Larsen náběhem za obranu a lehkou tečí centrovaného míče otestoval pozornost Müllera, který dokázal zasáhnout. O tři minuty později už se ale žlutočerní radovali. Götze poslal po rychlé kombinaci na pravé straně centr před bránu, kam si naběhl Sancho a z blízka překonal brankáře hostí - 1:0. Ve 24. minutě už to byl rozdíl dvougólový a znovu se o to postaral Sancho, když zužitkoval ostrý přízemní centr zleva a s přispěním teči dostal míč za Müllerova záda podruhé - 2:0.

Těsně před poločasovou pauzou se patičkou pokusil zkorigovat výsledek hostující Onisiwo, ale těsně minul zařízení domácích. Do druhé půle hosté nastoupili tak, jak skončili tu první - s elánem. A bylo to znát, domácím nenechávali prostor a sami hrozili. V 63. minutě dokonce nastřelili tyč.

Pět minut před koncem základní hrací doby se hosté dočkali kýženého gólového úspěchu. Bürkimu se nejprve povedlo vyrazit hlavičku směřující do brány po nakrátko rozehraném rohovém kopu, na dorážku Quaisona už byl ale krátký - stav byl 2:1 a diváci v hledišti měli zaděláno na drama. V 88. minutě mohlo být vyrovnáno po dalším rohu, Bürki ale několikrát výtečně zasáhl a nepřipustil dělbu bodů.

Dortmundští tak získali vytoužené vítězství, ale rozhodně se nedá říct, že na něj dosáhli v naprosté pohodě. Nicméně, po tomto utkání se jim povedlo vrátit na první místo tabulky, na Bayern však jeho duel v tomto kole ještě čeká. Pro Mainz tato prohra nic neřeší a i nadále drží dvanácté místo, které není nijak skvělé, ale ani to není žádný propadák a rozhodně ne zdroj obav.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po debaklu je třeba rozprášit Mainz a následně i v 31. kole Šalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nic jiného než 3 body 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele