23. kolo
24.02.2019 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Dortmund si oddechl, Leverkusen ve šlágru kola porazil 3:2

Borussia Dortmund těžké utkání s Leverkusenem zvládla a Bayernu znovu odskočila na rozdíl tří bodů. BVB i přes absenci několika opor a v nepříliš dobré formě přestřílelo "Die Werkself" 3:2 a utlo jeho čtyřzápasovou sérii výher. Vítěznou branku měl na svědomí Mario Götze, ale ještě před ním se prosadili Zagadou a Sancho.

Do Signal Iduna Parku se vrátil trenér Peter Bosz, jenž v Dortmundu neprožil zrovna povedené angažmá. Jeho současný zaměstnavatel se těšil dobré formě a na Dortmund si věřil. Měl proč, domácí byli pod tlakem a nutně potřebovali vyhrát a k tomu všemu jim chyběli Reus, Piszczek a Pulišić, zatímco na druhé straně absentoval Bellarabi.

Leverkusen byl v úvodních minutách možná o něco aktivnější, ale gólovku si vypracoval až ve 24.minutě po nepřesné střele Havertze. Dortmund se poprvé dostal výrazněji ke slovu až po půlhodině hry a zničehonic vstřelil úvodní branku. Dobře zahraný rohový kop propadl na malé vápno, kde jen nastavil nohu Dan-Axel Zagadou a Hrádecky byl bez šance. Borussii vydrželo vedení pouze sedm minut, Kevin Volland z hranice šestnáctky vyslal přízemní střelu přesně k tyči a Bürki se tam natahoval marně. V tu chvíli se v Signal Iduna Parku strhla přestřelka, protože za další minutu už BVB znovu vedlo. Diallo poslal do vápna nadýchaný centr a Jadon Sancho ho rovnou první napálil do sítě.

Ve druhém poločase pak domácí odskočili už na rozdíl dvou branek. Na 3:1 zvyšoval v 62.minutě střelou z hranice vápna Mario Götze a nebýt neuznané branky Alcácera, mohl si Dortmund rychle hýčkat tříbrankový náskok.

Bayer se ani za této situace nehodlal vzdát a Dortmundu ještě zatopil. Alario ze vzduchu zakončil jen do Bürkiho a přesně čtvrthodinu před koncem snížil na rozdíl jediné branky po Brandtově chirurgickém centru Jonathan Tah. Leverkusen se v závěru tlačil dopředu, ale vyrovnat už šlágr nedokázal. Borussia zaznamenala důležité vítězství a na čele má před Bayernem Mnichov tříbodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prodám 6 lístků na nedělní zápas proti Bayernu Leverkusen. Bohužel, nám onemocněla více jak polovina výpravy a jsme nuceni lístky zkusit prodat. Mám je koupený přes oficiální stránky klubu v elektronické podobě. Samozřejmě je prodávám za cenu původní. V případě zájmu mne kontaktujte a já bych vám sdělil více informací o jaké místa se jedná atd.. Cena je 33 euro za jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele