19. kolo
26.01.2019 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mönchengladbach po výhře nad Augsburgem poskočil na druhé místo

Hříbata dlouho hledala recept na dobře fungující defenzívu Augsburgu a nakonec ho čtvrthodinu před koncem skutečně našla. V Borussia-Parku otevřel skóre v 78. minutě Oscar Wendt a tři body v nastavení pečetil Patrick Herrmann. Augsburg tak zůstává v sestupovém ohrožení, zatímco Mönchengladbach se minimálně do zítřka posunul na druhé místo.

Nutno podotknout, že Hříbata si vítězství zasloužila. Domácí byli po většinu času lepším týmem, i když Augsburg je potřeba za dobrou defenzívu pochválit.

Zápas v úvodu žádné závratné tempo neměl a první šanci jsme mohli vidět až ve 20. minutě, kdy Wendt našel přesným pasem Traorého, ten si pak položil obránce a tvrdě vypálil, načež skvěle zasáhl brankář Kobel. Po půlhodině hry střílel opět Traoré, ale trefil jen Morávka a dorážku pak poslal trestuhodně mimo Lang. Český záložník Jan Moravek byl smutnou postavou závěrečného okamžiku prvního poločasu. Uvnitř vlastního vápna si počínal nedovoleně, takže Mönchengadbach mohl zahrávat pokutový kop. Jonas Hofmann však zvolil stejný směr, kam skočil Kobel a s následnou dorážkou si neporadil Pléa. Augsburg přežil penaltu a do šaten si nesl slibný bezbrankový výsledek.

Augsburg se z prvního poločasu poučil a domácí Hříbata po změně stran dlouho do ničeho nepouštěl. Příznivci bavorského celku už se možná viděli s jedním bodem na kontě, jenomže těžké vystřízlivění jim přichystal v 78. minutě Oscar Wendt. Langův centr vyrazil Kobel jen na kopačky Wendta, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté sahali pár minut před koncem po vyrovnání, dlouhý nákop Kobela znamenal únik Hahna a zasáhnout musel zkušený brankář Sommer. Augsburg pochopitelně otvíral zadní vrátka a to se mu nakonec stalo osudným. V nastaveném čase definitivně rozhodl pěknou ranou do šibenice Patrick Herrmann.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele