32. kolo
04.05.2019 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Boj o pohárovou Evropu v Borussia Parku skončil remízou

Mönchengladbach v rámci 32. kola Bundesligy přivítal na svém hřišti Hoffenheim. Pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání, neboť společně ještě s Leverkusenem, Wolfsburgem a Frankfurtem soupeří o místa zajišťující účast v evropských pohárech v příštím ročníku. Konečná vzájemná remíza dala šanci jejich konkurentům získat v tomto boji výhodu.

Domácí Borussia před zápasem měla z pátého místa na svého přímého soka náskok jednoho bodu, takže nemohla dopustit prohru, navíc v domácím prostředí. Hosté se kolapsem s Wolfsburgem v posledním kole nechali přeskočit Leverkusenem a nacházeli se tak na sedmém, tedy již nepohárovém místě.

Utkání mělo relativně opatrný začátek, prvních dvacet minut divákům žádnou šanci nepřineslo. Od 24. minuty se ale začaly dít věci. Nejprve v oné minutě po centru Schulze zakončoval Kramarić, jehož pokus domácí brankář Sommer zneškodnil. Po půlhodině hry se chorvatský útočník dostal do další šance, když zaměstnal Sommera z voleje po nadýchaném míči od Kadeřábka, opět neúspěšně.

Ve 33. minutě už se ale skóre měnilo. Demirbay rozehrál rohový kop a svým centrem našel přesně hlavu Kadeřábka, jenž překonal švýcarského brankáře domácí Borussie - 0:1. O čtyři minuty to mohlo být už o dvě branky, proti hlavičce ale znovu zasáhl Sommer a Bičakčić poté mířil vedle.

Ve druhé půli pokračoval koncert Hoffenheimu, ovšem i nadále mu vévodila skladba "Spalme vše, co můžeme". V 59. minutě po akci aktivního Schulze měl gólovou příležitost Szalai, opět ale nechal vyniknout gólmana domácích. O minutu později v další šanci zklamal Belfodil střelou mimo. V 71. minutě zakončoval po rohu Kramarić znovu vedle.

V 73. minutě přišlo nečekané vyrovnání z první větší šance domácího Mönchengladbachu. Neuhausova střela zleva byla tečována přímo k nohám Gintera, jenž se z malého vápna nemýlil - 1:1. O šest minut hosté ale znovu vedli. Schulz nejdříve napálil břevno a po několika odrazech mezi obránci domácích se do míče na hranici vápna krásně opřel Amiri a rozvlnil síť - 1:2.

Domácí to ale nevzdali a v 84. minutě opět vyrovnali. Pléa se po pěkné kombinaci dostal až do vápna a vybídl ke skórování Drmiče, který v jednoduché pozici neměl problém zakončit do protipohybu Baumanna - 2:2. Do konce utkání se již nic zajímavého neudálo, týmy se tak o body podělily.

Remíza nic moc neřeší ani pro domácí, ani pro hosty. Hříbata se stále nacházejí na pátém místě, už v neděli je ale může přeskočit Leverkusen, pokud porazí Frankfurt. Hoffenheim i nadále zůstává mimo pohárové příčky, pořád však ztrácí na své nejbližší rivaly pouze jeden bod a jedna výhra je může katapultovat klidně až od dvě nebo tři příčky výše.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele