18. kolo
19.01.2019 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Eintracht bez problémů porazil Freiburg 3:1

Eintracht Frankfurt začal nový rok skvěle a v domácím prostředí si bez větších problémů poradil s Freiburgem. Domácím se povedl závěr prvního poločasu, kdy svému soupeři nasázeli hned tři branky. Freiburg stihl v závěru jen snížit, ale nakonec mohl být rád, že neprohrál mnohem větším rozdílem.

Frankfurt byl před zápasem favoritem a už začátek utkání napověděl, že bude mít zápas pevně ve svých rukou. Domácí byli lepší, ale prosadit se dokázali až později. Freiburg držel krok s Eintrachtem jen do 36. minuty, kdy uvnitř malého vápna úspěšně hlavičkoval Sébastien Haller, takže Orli vedli 1:0. S úvodní brankou jakoby na straně domácích opadla mírnější nervozita a stačila chvilka a už to bylo 2:0. Ante Rebić parádní levačkou zpoza vápna nedal Schwolowovi žádnou šanci. Těsně před koncem prvního poločasu pak vyrobil obrovskou chybu Koch a Luka Jović si to pelášil sám na Schwolowa, kterého vzápětí překonal. Eintracht prožil vynikající závěr poločasu a do šaten si nesl luxusní třígólový náskok.

Trenér hostí musel na nepříznivý vývoj reagovat a do druhého poločasu poslal hned dva čerstvé hráče - Hölera a Petersena. Tempo hry však nadále udával Frankfurt a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Rebić nepřidal druhou branku jen díky skvělému zákroku Schwolowa a Kostić jen o chvíli později střílel těsně vedle. Srovnaná mířidla neměl ani Höler, takže stav zůstával nadále tříbrankový. V 69. minutě se ale hostům podařilo snížit a ještě vykřesat naději. Gondorfův střílený centr před branku sklepl do sítě Nils Petersen, tedy hráč, který nastoupil coby čerstvá síla do druhého poločasu.

Čtvrthodinu před koncem se zdálo, že si Eintracht vezme tříbrankové vedení zpátky, ale branku, kterou vstřelil Willems, sudí Jablonski neuznal. Na vině byl předchozí Rebićův faul, takže se pokračovalo za stavu 3:1 pro domácí. Eintracht měl velké šance ještě v závěru zápasu, ale Schwolow už za svá záda nic nepropustil. Domácí celek bez problémů zvítězil 3:1 a splnil roli papírového favorita.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele