33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover i bez zraněných opor přehrál Freiburg

HDI Arena viděla minimálně na rok poslední bundesligový mač. Díky výhře Stuttgartu nad Wolfsburgem je totiž barážová příčka nedostižná. Streichův tým už má delší dobu záchranu jistou, takže může spíše spřádat plány do budoucna.

Pokud by se HSV v každém zápase prezentovalo takovýmto výkonem, dost možná by bojovalo o Ligu mistrů. Domácí byli od začátku aktivnější a zejména Bebou s Mainou dělali defenzivě soupeře veliké problémy. První střelu si však připsal Hendrik Weydandt. Bohužel pro svého zaměstnavatele nebyla z nejpřesnějších.

V pětadvacáté minutě servíroval Maina kolegovi Pribovi, který stál v podstatě na penaltovém puntíku. Jenže se zalekl blízko stojících protihráčů a v tísni netrefil dobře. Prakticky ze stejného místa se nedlouho poté toužil prosadit Bebou. Z dobré práce Weydandta ale ke škodě příznivců na stadionu nic nevytěžil.

To Waldemar Anton byl v závěru čtvrté desetiminutovky přesnější. Edgar Prib posadil svou standardní situaci přímo na hlavu svého 189 centimetrů vysokého spoluhráče a bylo to 1:0. Velikou radost mohl zdvojnásobit za další tři minutky sám Prib. Alexander Schwolow ovšem dokázal s vypětím všech sil vytěsnit balon do bezpečí.

Největší šanci Freiburgu zahodil po Grifově pobídce Nils Petersen. V jednapadesáté minutě to bylo pro Hannover zase veselejší. Roland Sallai si ideálně nepohlídal postavení, takže mohl Maina přihrávat před bránu na osamoceného Beboua, jenž si před Schwolowem věděl rady - 2:0. Dvě minuty poté neměl Weydandt daleko k tomu, aby napodobil svého kamaráda. Kdyby z toho nebyla jenom boční síť.

Marvin Bakalorz pak po rohovém kopu nedopravil kulatý předmět na místo určení. To se podařilo až Walaceovi o deset minut později. Jeho parádní rána z dálky k pravé tyči učinila takovou pěknou tečku za celým tímto duelem. Minimálně na rok závěrečný zápas mezi elitou odehraje skvadra Thomase Dolla v Düsseldorfu. Freiburg se střetne s rovněž sestupujícím Norimberkem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele