34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Norimberk zakončil své působení v Bundeslize vysokou porážkou

Svěřenci Borise Schommerse tedy skončili po devatenácti kolech poslední. Naopak Freiburg vyhrál poprvé od března a obsadil třináctou příčku.

Na první gól se čekalo pouze do 7. minuty. Marco Terrazzino si se štěstím poradil v obležení čtyř protihráčů a pravačkou zacílil z hranice šestnáctky přesně k tyči - 1:0. V minutě jednadvacáté zahrával Robert Bauer přímý kop a Errasově hlavičce mnoho nechybělo. Za čtvrt hodiny centroval Petersen na Luku Waldschmidta, který míč zpracoval a z nějakých dvaceti metrů vypálil.

Christian Mathenia si na balon sáhnul, jenže v cestě za brankovou čáru jej pouze přibrzdil - 2:0. První poločas tedy vyšel lépe domácím. A o tom druhém platilo úplně to samé. Ve čtyřiapadesáté minutě se Nilsi Petersenovi první střela z hranice vápna ještě nepovedla, nicméně ta druhá byla pro muže v rukavicích nechytatelná - 3:0.

Za nějakých 120 sekund se pro Der Club přihnala další pohroma. Pascal Stenzel centroval z pravé strany a Petersen se do míče opřel zhruba na úrovni penaltového puntíků, přičemž stál de facto zády k bráně - 4:0. Po hodině hry přidal pátou trefu Vincenzo Grifo, když zužitkoval Günterův centr - 5:0. V ten moment zbývalo do konce 30 minut a na lavičce Norimberku byla znát nervozita.

Nicméně místo dalšího přídělu se konalo pouze snížení. V 69. minutě se o něj postaral dalekonosnou ranou, která před Schwolowovým náhradníkem Markem Flekkenem ještě poskočila, obránce Eduard Löwen - 5:1. V 70. minutě si Mathenia připsal hned dva zákroky. Jeden proti Terrazzinovi, při druhém vychytal Luku Waldschmidta. V 89. minutě pak udělal za utkáním svou střelou do břevna tečku Pascal Stenzel. Norimberk tedy nebude ani na čtyřiatřicáté kolo letošní sezony vzpomínat v dobrém. Ale třeba se za rok zase podaří postoupit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele