24. kolo
03.03.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg nedokázal doma porazit Brémy a zkomplikoval si boj o poháry

"Vlci" šli do zápasu s Brémami s cílem udržet se na pohárových pozicích, hosté se jim naopak chtěli přiblížit. Výsledná remíza 1:1 ale moc nepomohla ani jednomu klubu. Domácí se kvůli ní propadli na sedmé, tedy již nepohárové místo a hostující Werder nyní ztrácí na evropské poháry místo předešlých pěti bodů šest.

Wolfsburg znal už před svým zápasem výsledky svých soupeřů v jízdě za místenkou v pohárové Evropě, takže věděl, že jedině výhra ho na oněch důležitých příčkách udrží. Domácí hráče ale čekal tuhý protivník, který na jaře zatím neprohrál a nehodlal tuto statistiku měnit ani po návštěvě Volgswagen Areny.

Zápas začal velmi opatrně, ani jedna ze stran nechtěla příliš riskovat. Domácí sice drželi míč většinu času, ale žádnou vyloženou příležitost si vytvořit nedokázali. S kreativitou měli problémy i svěřenci trenéra Kohfeldta a tak skončil první poločas nejen bez branek, ale také bez šancí.

Těžko říct, co se odehrálo v obou kabinách o přestávce mezi poločasy, ale do druhé půle nastoupily oba týmy jako vyměněné. To vyústilo nejprve v šanci domácího Klause, jehož v 52. minutě vychytal brankář hostí Pavlenka, a následně o dvě minuty později dokonce ve vedoucí gól "Vlků". Maximilian Arnold posadil z přímého kopu míč přesně na hlavu Brookse a ten překonal špatně vyběhnuvšího Pavlenku.

Poté hráči obou mužstev pracovali na sto procent - domácí chtěli přidat pojišťující druhou branku, Werder zase chtěl vyrovnat. Nakonec se v 74. minutě radovali právě hosté, když si centr Maximiliana Eggesteina na hranici malého vápna našel kapitán Werderu Max Kruse a svým pátým gólem v letošní sezóně vyrovnal na konečných 1:1.

S remízou budou jistě více spokojení hráči Brém, neboť se jim povedlo obrat o body jednoho z jejich přímých konkurentů v boji o evropské poháry na jeho vlastním hřišti. Zároveň to ale pro ně byla už třetí remíza v řadě a pokud chtějí na zmíněné poháry reálně pomýšlet, musejí začít své zápasy vyhrávat. Domácí Wolfsburg se bude chtít rychle vrátit na vítěznou vlnu, v příštím kole jej však v Allianz Areně čeká ve formě hrající Bayern Mnichov. Tým okolo kapitána Guilavoguiho to tak bude mít velmi těžké.

Autor: Václav Bače / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele