13. kolo
02.12.2019 20:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mainz dokázal otočit derby s Frankfurtem a o gól vyhrál

Mainz vyhrál díky dvěma gólům ve druhé půli regionální derby s Eintrachtem Frankfurt. Hosté sice po půli vedli, minutu před koncem však obdržel červenou kartu jejich Kohr a domácí zápas otočili.

A výhra zamíchala i s pořadím v tabulce nejvyšší německé soutěže. Mainz se díky zisku tří bodů posunul na dvanáctou příčku, kde se v tuto chvíli nachází s patnácti body. Frankfurt zůstává se sedmnácti body desátý a na evropské poháry ztrácí pět bodů.

Do první velké šance zápasu se dostali ve 13. minutě hosté, když Kostić centroval do pokutového území a osamocený Kohr střílel z dobré pozice pouze vedle. O přibližně dvacet minut později už se však skóre zápasu měnilo. K odraženému míči v bezprostřední blízkosti brány hostů se dostal Hinteregger a ten už neměl s překonáním brankáře Zentnera problém.

Velký problém pro hosty však přišel ve 44. minutě, když Kohr, jakožto poslední hráč v poli Frankfurtu necitlivě fauloval a sudí mu tedy okamžitě udělil za zmaření zjevné brankové příležitosti červenou kartu.

Do druhého poločasu nastoupili domácí v mnohem větším nasazení a to se jim vrátilo již po necelých pěti minutách, když vyrovnal na 1:1 po teči střely St. Justeho Onisiwo. Vítězný gól přidal Mainz v 69. minutě, tentokrát se trefil po skvělé přihrávce Onisiwa Szalai.

Zápas výsledkem 2:1 i skončil a domácí si připisují cenné tři body ze zápasu regionálního derby. Na hosty z Frankfurtu dolehla kromě oslabení s největší pravděpodobností i únava - ve čtvrtek totiž hráli těžký zápas Evropské ligy na půdě Arsenalu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele