21. kolo
08.02.2020 18:30 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Leverkusen překvapil favorita z Dortmundu a pokukuje po Lize mistrů

Dortmundu se zkomplikoval cíl v podobě zisku bundesligového titulu. Svěřenci trenéra Favreho podlehli v sobotu večer Leverkusenu a vedoucí dvojice jim může odskočit.

Dortmund prohrál v Leverkusenu a je s devětatřiceti body třetí. Borussia ztrácí dva body na Lipsko a tři body na Bayern. A právě tito dva soupeři se spolu utkají v neděli. Stejně bodů jako Dortmund, má však také čtvrtý Mönchengladbach, který má také zápas k dobru.

Dva body za Mönchengladbachem je v tabulce pátý Leverkusen se sedmatřiceti body, který si brousí zuby na případnou účast v Lize mistrů. Favoritem zápasu mezi Leverkusenem a Dortmundem byli hosté.

Ve 20. minutě se však dokázali gólově prosadit domácí, když se po přihrávce od Amiriho blýskl páradní střelou Volland. Odpověď hostů z Dortmundu však neměla dlouhého trvání. Již ve 22. minutě totiž skóroval po centru z rohového kopu Sancha hlavou Hummels.

A ve 30. minutě se hosté dokonce dostali do vedení. Z dobrých dvaceti metrů vyslal z levé strany technickou střelu Emre Can a poslal tak hosty do vedení 2:1. Domácím se však ještě před koncem první půle podařilo vyrovnat.

Ve 43. minutě se totiž znovu trefil Volland, tentokrát po přihrávce Taha. V 65. minutě se Dortmund opět dostal do vedení, když skóroval po zemí k zadní tyči po přihrávce od Hakimiho Guerreiro.

Leverkusen si však přichystal velkolepý obrat. Nejdřív srovnal stav utkání v 81. minutě po individuální akci Bailey. V 82. minutě pak vstřelil vítězný gól celého zápasu po přihrávce Sinkgravena hlavou Lars Bender. Všechny tři body tedy nakonec po napínavém průběhu utkání zůstaly v Leverkusenu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele