31. kolo
13.06.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov porazil i Gladbach a je jedno vítězství od dalšího titulu

Obhájce prvenství se musel obejít bez služeb nejlepšího ligového střelce Roberta Lewandowskiho. Joshua Zirkzee a Leon Goretzka ho naštěstí pro bavorský velkoklub zastoupili. "Hříbata" kvůli této porážce ještě svedou s Bayerem Leverkusen tuhý boj o čtvrtou příčku, která zaručuje účast v Lize mistrů.

Už v 10. minutě musel Marco Rose sáhnout po prvním střídání, protože se zranil Marcus Thuram. Místo něj vyběhl na trávník Allianz Areny Breel Embolo, ale ani on zápas nedohrál. Za minutu našel Perišić kolegu Michaëla Cuisance, jenž o kousek minul zařízení. Následně přihrál Embolo kamarádovi Hofmannovi, který skóroval. Bohužel pro něj i pro ostatní "Hříbata" se po poradě s videem ukázalo, že stál v těsném ofsajdu.

Ve dvaadvacáté minutě se do zakončení dostal Lucas Hernández, jenže potvrdil, že na hřišti není primárně od střílení branek. Následně zblízka na Neuera hlavičkoval Embolo. Neuspěl však ani z následné dorážky, kdy dokonce z bezprostřední blízkosti netrefil. Velká škoda pro Gladbach, jak ukázala šestadvacátá minuta.

Neatakovaný Yann Sommer naprosto selhal při rozehrávce, takže mohl Joshua Zirkzee napálil míč z nějakých dvaceti metrů do odkryté klece - 1:0. Za deset minut se podařilo hostům vyrovnat. Zásluhou Benjamina Pavarda, který si ve snaze zabránit tomu, aby Herrmannův centr doputoval na zadní tyč k Jonasi Hofmannovi, vstřelil vlastní gól - 1:1.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se ještě Cuisance a Perišić snažili překlopit misky vah zpět na stranu Bayernu. Jenomže bez úspěchu. Hostující hráči si za první poločas vyměnili 337 přesných přihrávek, což se během jedné půle v Mnichově během této sezony nepodařilo žádnému jinému bundesligovému mančaftu.

Ve 48. minutě nedokázal Manuel Neuer optimálně zkrotit Bensebainiho centr, a pak musel s vypětím všech sil hasit před dotírajícím Stindlem. Následně se pro změnu musel vytáhnout před Herrmannovou střelou. V 64. minutě centroval od rohového praporku Joshua Kimmich a Benjamin Pavard málem odčinil svoje předchozí zaváhání.

Dvě minuty poté Sommer famózně vychytal Gnabryho. Gladbach postrádal větší kreativitu i odvahu, což se mu stalo osudným v 86. minutě. Balon nejprve propadl z levé hřiště strany až na pravý kraj pokutového území, kde se ho zmocnil právě francouzský mistr světa Pavard, aby jej poslal z první před bránu, kde překvapivě pravačkou zakončoval Leon Goretzka - 2:1.

V ten moment už asi málokdo předpokládal, že by hosté stihli vyrovnat. Přesto si dokázali vytvořit jednu dobrou příležitost, kterou Lars Stindl neproměnil. Borussia se ve zbývajících třech kolech ještě střetne s Wolsfburgem, Paderbornem a s Herthou. Na Bayern čeká Werder, Freiburg a Wolfsburg, přičemž tedy už v úterý může být o titulu rozhodnuto.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud Düsseldorf obere Dortmund o 3 body a Bayern doma vyhraje, tak je o titulu rozhodnuto. Jedeme!!!

Reagovat
Rich

Podle mě Bayern se stane mistrem až když porazí Werder Bremy, je hodně malá pravděpodobnost, že Dortmund prohraje, nicméně i tak čekám odplatu za podzim, kdy nám sebrali body. 3-0 Pojďme Bayern

Reagovat
Ferragamo7

Toto bude pre Bayern test,ako je na tom v prípade, že chýbajú až 3 hráči základnej zostavy(Lewa,Muller,Thiago) Môj tip je 2:1.

Reagovat
Rich

Si tak říkám, jestli by nebylo od věci zkusit od začátku Zirkzeeho... Sestava: Neuer, Davies, Alaba, Boateng, Pavard, Kimmich, Goretzka, Coman, Muller, Gnabry a Zirkzee.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rich

Oprava Muller je vykartovaný, tak tím pádem bych Gnabryho posunul pod hrot, Comana na jeho stranu a Perišiče na křídlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele