29. kolo
30.05.2020 18:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern bez sebemenších problémů přejel Düsseldorf

Po výhře nad Dortmundem míří Bayern Mnichov za osmým titulem v řadě. Na čele tabulky má prozatím desetibodový náskok, který se může ztenčit na sedm bodů, pokud Schwarzgelb zítra porazí Paderborn. Pět kol před koncem by však musel obhájce prvenství potkat totální výpadek formy. Naopak Fortuna dál balancuje nad propastí.

Poprvé se ke střele odhodlal ve 4. minutě Alfredo Morales, ale balon netrefil podle svých představ. Za deset minut centroval na zadní tyč Müller. Serge Gnabry přihrával z první zpět před bránu, kde stál osamocený Benjamin Pavard. Francouzský mistr světa chtěl okamžitě zakončit, avšak v pádu to není jen tak. Naštěstí pro něj a pro celý Bayern míči výrazně dopomohl za brankovou čáru Mathias Jörgensen - 1:0.

Po tomhle smolném momentu se vedoucí tým dostal do sedla a už z něj neslezl. Ve 29. minutě rozehrál Josuha Kimmich rohový kop a Benjamin Pavard vyskočil ze všech nejvýš. Florian Kastenmeier si sice na kulatý předmět sáhnul, nicméně v cestě do sítě mu nezabránil - 2:0. Pak se pokusil odpovědět Kenan Karaman, jenže David Alaba stál přesně tam, kde stát měl.

Dvě minutky před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se o slovo poprvé přihlásil lídr tabulky střelců Robert Lewandowski. Sám nejprve patičkou prodloužil na Kimmicha. Jelikož mu obránce zakřižoval cestu, rozhodnul se vtipně patičkou posunout doleva, kde stál Thomas Müller. Brankář vyběhnul příliš blízko na to, aby mohl autor deseti gólů na světových šampionátech zakončovat sám, a tak stejným způsobem posunul na polského spoluhráče, pro kterého nebyl problém zakončovat do prázdné - 3:0. Šlo o jeho jubilejní třístou bundesligovou branku! Svěřenci Hans-Dietera Flicka tak šli do šaten s pohodlným náskokem.

Náskokem, který se měl pět minut po změně stran ještě zvýšit. Po nedůrazu v obraně düsseldorfského celku pobídl Gnabry na malém vápně se pohybujícího Lewandowskiho, jenž zakončil v podstatě stejným způsobem, jakým si posunuli balon Kimmich s Müllerem u předchozího gólu - 4:0.

Za další dvě minuty byla zkáza dokonána. Devatenáctiletý kanadský obránce Alphonso Davies se se štěstím prodral až před Kastenmeiera a přízemní střelou dal výsledku jeho finální podobu - 5:0. O čestný úspěch hostů se mohl postarat Andre Hoffmann, jenomže selhal. Na druhé straně ještě promarnili svoje příležitosti Gnabry, Müller a Lewandowski. Nicméně i pětibrankový rozdíl bude pro příznivce klubu z Allianz Areny jistě dostačující.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
Rich

5-0

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
berliner

Bayern vyhraje, o tom zadna,ale doufam ze curak Neuer zas nebude mit nulu. tip 4:1

Reagovat
Jardman

Proč ty vulgarismy?

Reagovat
berliner

Sorry,ale ja Bayern nenavidim z cele sve duse

Reagovat
manuelo neuero

chudáku

Reagovat
Ferragamo7

Na to máš samozrejme právo,ja to takto mám s Realom Mdrid a Manchestrom United-ale aby som chodil hejtovať na ich fórum a vypisovať hlúposti,to by mi nenapadlo Radšej nasmeruj svoju energiu na niečo zmysluplné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
berliner

Az na to ze toto je Eurofotbal.cz a ne forum CZ a SK fandu Bayernu

Reagovat
Rich

To sice ne... Ale pořád sakra trochu respektu... Tady ostatní fanoušci nejsou zvědavý na nějaké citové výlevy... Taky nechodíme na zápasy Realu nebo M. United a nepíšeme tam nesmysly a neurážíme... Tak sakra se vzpamatuj!

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Jardman

To musíš mít hodně nešťastný život, že v tobě dokáže klub vytvořit takovou nenávist, chápu, kdyby to byla ženská, kterou bys načapal šukat jinde, nebo člověk, kterej ti nějak ublížil, ale takhle ke klubu je to zvláštní. Měl by ses zamyslet nad smyslem života.

Reagovat
Rich

Tak se na Bayern nedívej a nesleduj ho. Nikdo na to není z fanoušků zvědavý... Co tady jsou ostatní, taky nepíšeme takovýhle nesmyslu pod zápasy Herthy nebo Unionu. Laskavě se vzpamatuj a najdi si nějaký koníček do života a nebo nesleduj fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jednoduchý člověk

Reagovat
Heresy

4:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele