1. kolo
16.08.2019 20:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Překvapení na úvod! Bayern jenom remizoval s Herthou 2:2

Bundesliga registruje hned po prvním kole velké překvapení. Bayern Mnichov doma nedokázal porazit vzpurnou Herthu, se kterou jenom remizoval 2:2. Bavoři se sice dle očekávání ujali vedení, jenomže Hertha v prvním poločase dvě slepenými brankami výsledek otočila a Bayern už pak zvládl jen vyrovnat, když přísnou penaltu proměnil dvougólový střelec Robert Lewandowski. Góly berlínského mužstva obstarali Venad Ibišević a Marko Grujić.

Bayern začal novou éru bez Francka Ribéryho i Arjena Robbéna a kouč Niko Kovać vsadil na předpokládanou základní jedenáctku pouze s jednou letní posilou, kterou nebyl nikdo jiný, než mistr světa Benjamin Pavard. Na druhé straně českého fanouška potěšil start Vladimíra Daridy.

Reprezentační záložník byl v úvodu utkání poměrně vidět, ale do statistik se zapsal jen žlutou kartou, kterou obdržel ve 20. minutě. Bayern byl sice lepší, ale ne zas o tolik. Hertha se favorita nebála, jenže zbytečně ztrácela balóny a Bayern jedno takové zaváhání nekompromisně potrestal. Gnabry po učebnicovém brejku naservíroval balón před branku, kde Robert Lewandowski nezaváhal. Allianz Aréna byla při chuti a Bavoři se dál tlačili do šestnáctky, jenomže Hertě se povedl podobně jako domácím kontr a po střele Lukebakia výrazně tečoval balón Venad Ibišević a Manuel Neuer nestihl zareagovat. Berlínský celek navíc přichystal Bayernu dokonalou sprchu a o dvě minuty později využil ztráty míče Ibišević, který kolmicí vysunul Marka Grujiće, ten se zbavil Neuera hokejovým blafákem a střelou do prázdné branky zařídil překvapivý stav.

Kovaćovi svěřenci chtěli ještě do přestávky srovnat, ale pád Comana v pokutovém území sudí Osmers neodpískal. Každopádně Bayern pokračoval ve snažení i po změně stran, ale Coman v blízkosti Jarsteina zakončit nedokázal. Na brankáři Herthy si vylámal zuby střeleckým pokusem i Gnabry. Tlak domácích nepolevoval a Bayern se nakonec zaslouženě prosadil, byť to bylo prostřednictvím pokutového kopu. Faul na Lewandowskiho prošetřoval videosudí a Bayernu dal za pravdu. Sám postižený Robert Lewandowski přísnou penaltu s přehledem proměnil a srovnal na 2:2.

Bayern pak cítil šanci na zvrat, stále byl u balónu a obrovskou šanci promarnil Tolisso, když z ideální pozice netrefil balón. Na druhé straně zase slibnou standardku zazdil střelou do zdi Duda. Čas se Bavorům neúprosně krátil a Hertha si velkou příležitost na zisk bodu vzít nenechala. Bundesliga tak hned na úvod zažila velké překvapení, obhájce titulu doma nedokázal porazit berlínský celek, se kterým jenom remizoval 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
manuelo neuero

3:1

Reagovat
Heresy

2:0

Reagovat
Rich

4-1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele