21. kolo
09.02.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šlágr kola mezi Bayernem a Lipskem vítěze nepoznal

V utkání těchto dvou elitních celků se stalo teprve podruhé, že by nepadla ani jedna branka. Těžko se dalo předpokládat, že by se opakoval výsledek z května 2017, kdy mnichovský velkoklub vyhrál v Sasku 5:4. Nicméně příležitosti na vstřelení gólu měli hráči obou soupeřů i tentokrát.

Jako první se osmělil už v 5. minutě Thiago, jehož ránu musel krotit brankář Gulácsi. Hosté, kteří si toužili vzít zpět vedení v tabulce, se k úvodnímu pokusu propracovali až po necelých pětadvaceti minutách. Timo Werner však už nejen v této sezoně předvedl povedenější střely. Poté střílel Robert Lewandowski, který se právě s Wernerem pere o čelo tabulky kanonýrů. Upamecano jeho pokus tečoval, což se nakonec ukázalo býti pro svatyni Lipska záchranou.

Dayot Upamecano pomohl svému brankáři i v devětatřicáté minutě, když na poslední chvíli vložil nohu do střely polského šutéra, kterému poslal ideální centr Thomas Müller. Více pozoruhodného během úvodního dějství tradičně vyprodaná Allianz Arena neviděla. Přesto bylo několik důvodů, proč se těšit na poločas druhý.

Jedním z nich mohl být kupříkladu Marcel Sabitzer, který klubu z Red Bull Areny odvádí dobré služby. Už třicet sekund po změně stran se málem zapsal do listiny střelců, kdyby ovšem mířil o trochu níž. Poté chyboval Boateng a Neuera se pokoušel ohrozit Werner, kdyby mu radost nezkazil včasným zásahem David Alaba.

V 54. minutě došlo ve vápně hostujícího týmu ke kontaktu Lewandowskiho s Upamecanem a rozhodčí Fritz ukázal na penaltový puntík. Po poradě s videem však svoje rozhodnutí přehodnotil a žádná "pětka" se k nelibosti domácích nekonala. V další šanci se znovu ocitnul aktivní Werner, jenže ani tentokrát svou jednadvacátou branku nepřidal.

Poté došlo na střídání na obou stranách a na hřiště se dostal i český útočník Patrick Schick. Že by ale nějak zaměstnal obranu Bayernu v čele s brankářem Neuerem, tak to se napsat nedá. Naopak v 80. minutě se do dobré příležitosti po narážečce s Lewandowskim dostal Leon Goretzka. Svého přemožitele však našel v maďarském gólmanovi.

Další nebezpečné akce a střely mezi tři tyče se už nekonaly, takže mezi oběma protivníky zůstává na prvním a druhém místě tabulky pouze jednobodový rozdíl. Bavorský gigant jej bude chtít za týden udržet nebo navýšit v Kölnu. Lipsko se pokusí ztrátu vymazat v domácím stánku, kde přivítá trápící se Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Rich

Tohle bude těžký zápas, Lipsko má hodně silný tým, kdy určitě nastoupí Werner a Schick v základu. Ale pokud Bayern chce hrát o první místo musí tenthle zápas vyhrát. Chce to rychlou a kombinovanou hru s nejlepší sestavou: Neuer, Davies, Alaba, Boateng, Pavard, Kimmich, Thiago, Gnabry, Perišič, Muller a Lewa.

Doufám ve 4-2 Ale spíše to bude 2-1 nebo 3-2

Reagovat
klvana

Kombinovanou, nebo spíš kombinační?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipsport to zatím vidí s přehledem o 3 a více .

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 v suchom tricku!

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Rumanowski

4:1 na pohodu

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

výhra Bayernu....je v laufu

Reagovat
smazaný uživatel

dopredu za dalším titulom

Reagovat
Ferragamo7

3:0

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
REPLIKATOR

Kurs na to, že nikdo nedá gól byl kolem 30

Reagovat
smazaný uživatel

U Tipsportu přesně 30 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele