23. kolo
21.02.2020 20:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayern se proti Paderbornu trápil a rozhodl až v nastavení

Mistrovský Bayern se před důležitým utkáním Ligy mistrů na půdě londýnské Chelsea pořádně nadřel s posledním Paderbornem a tři body vybojoval díky unikátním střeleckým schopnostem polského kanonýra Roberta Lewandowského. Jednatřicetiletý útočník se za stavu 1:1 prosadil hned dvakrát během závěrečných pětadvaceti minut a zařídil tak svému výběru nejtěsnější vítězství v poměru 3:2.

Domácí celek po vítězné předehrávce 23. kola nejvyšší německé soutěže zvýšil své vedení na čele tabulky a před druhým Lipskem si prozatím vytvořil čtyřbodový náskok. Letošní nováček i přes srdnatý výkon zůstává na osmnácté pozici se šestnácti body, za sedmnáctými Brémámi zaostává o jeden bod. Hosté nezačali vůbec špatně a již po čtyřech minutách dokázali rozvlnit síť, ovšem branka Mamby nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Lewandowski byl poprvé vidět o pět minut později, nicméně svou hlavičku usměrnil těsně vedle levé tyče. Svěřenci trenéra Flicka se dostali do vedení ve 26. minutě. Serge Gnabry se po kolmici od Tolissa vymanil z obležení čtyř protivníků a pak z osmi metrů zakroutil míč přímo do pravého spodního rohu. Ihned na to mířil přímo pod břevno Lewandowski a se skvělým zákrokem se musel vytáhnout brankář Zingerle.

Hosté z ničeho nic vyrovnali na konci úvodního poločasu. Dennis Srbeny přelstil ofsajdovou past po pasu Strohdieka, v osobním souboji přetlačil gólmana Neuera a se zakončením vůbec nespěchal, balón nakonec usměrnil do branky mezi dva bránící protihráče. V nastaveném čase mohl vrátit favoritovi vedení Tolisso, ale ten svým sraženým centrem orazítkoval pouze břevno. Domácí pokračovali v tlaku i po změně stran a měli jasnou územní převahu.

V 53. minutě se dvakrát blýskl Zingerle, jenž nejprve odvrátil bombu Lewandowského a následně si poradil i s prudkou hlavičkou stejného hráče po rohovém kopu. Domácí šli znovu do vedení o sedmnáct minut později, Lewandowski po zpětné nahrávce Gnabryho prokázal své střelecké schopnosti a po zemi se trefil do protipohybu Zingerleho. Paderborn se v žádném případě nevzdal a za dalších pět minut podruhé srovnal krok.

Na levém křídle se zjevil osamocený Jastrzembski, jehož ránu z mírného úhlu vytěsnil Neuer jen k dobíhajícímu Svenu Michelovi, který s dorážkou do zcela odkryté branky neměl větší problémy. Nicméně ani dva vstřelené góly v Allianz Aréně na bodový zisk nestačily. V 88. minutě rozhodl Lewandowski, když po přesně načasované přihrávce Gnabryho dorazil balón do poloprázdné branky za záda bezmocného Zingerleho. Vzápětí sám Gnabry mohl přidat čtvrtou trefu Bayernu, tentokráte si však nepřišel na připraveného hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

6-0

Reagovat
Ferragamo7

Ejha,ale si riadne zaťal Ja budem spokojný s výsledkom 4:0

Reagovat
Rich

Chce to ukázat pořádnou sílu a zničit je. Mimochodem, můžeš mi říct, co to sakra Liverpool dělal v Lize mistrů?

Reagovat
Ferragamo7

Sám som bol prekvapený,že tam neuhrali aspoň remízu,ale som presvedčený,že doma uhrajú postupový výsledok,osobne by som bol veľmi rád,keby ďalej šiel Lpool.

Reagovat
Rich

Upřímně, já nejsem veliký fanoušek Liverpoolu, ale Atletico Madrid doslova nesnáším a hlavně toho jejich trenéra... Čili raději postup Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele