9. kolo
26.10.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern zásluhou Lewandowskiho připisuje další výhru

Obhájce titulu určitě v tomto klání nepředvedl nejlepší výkon sezony (ono vítězství 7:2 na stadionu Tottenhamu se bude těžko překonávat), avšak přesto bere všechny tři body. Union Berlín zůstává jen zásluhou lepšího skóre těsně nad sestupovým pásmem.

První branka padla v Allianz Areně hned z první střely na branku. Po rozehrané standardní situaci Rafal Gikiewicz vyrazil balon na hranici šestnáctky, kde se Benjamin Pavard nikterak nerozpakoval a přesným halfvolejem zajistil Bayernu vedení - 1:0. Následovala poměrně klidná pasáž, kterou utnul až v devětadvacáté minutě svým dalekonosným pokusem Marcus Ingvartsen.

Pravda, jeho šanci orámovaly dvě, které měl na svědomí Philippe Coutinho, ale ani jedna z nich nepředstavovala pro brankáře berlínského celku větší problém. První poločas tedy skončil těsným vedením mnichovského velkoklubu. Nicméně už ve třiapadesáté minutě se mohla většina diváků a divaček na stadionu radovat znovu.

Polský kanonýr chtěl přihrávat, ale díky Kroosově teči se k němu kulatý předmět vrátil. Před sebou měl už jenom brankáře Gikiewicze, jehož svou pravačkou v pohodě obelstil - 2:0. Robert Lewandowski tak má na kontě po devíti kolech třináct branek, což se ještě nikdy před ním v Bundeslize žádnému jinému střelci nepodařilo.

Tahle trefa přitom nemusela být vítěznou, kdyby už za pět minut proměnil Sebastian Andersson nařízenou penaltu po Perišićově ruce. Neuer předvedl výborný zákrok. Přesto nakonec kapituloval. Jenže do té doby musel jeho protějšek ve službách Unionu Berlín likvidovat čtyři další nebezpečné pokusy.

V 85. minutě povalil ve vlastním vápně Pavard unikajícího Sebastiana Poultera a sám faulovaný, který přišel na hřiště dvacet minut předtím za svého neúspěšného jmenovce Anderssona, tentokrát na Manuela Neuera vyzrál s velkým přehledem - 2:1. V závěru to ještě zkoušeli Lewandowski a Goretzka, ale pozorný gólman výraznější rozdíl ve skóre nedopustil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
manuelo neuero

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Heresy

4:0

Reagovat
Rich

Osobně doufám ve výhru 4-1

Reagovat
Giginek

Hodně přísné ty penalty teda

Reagovat
vanGomm

Penalta bud je a nebo není.Žádná další varianta není.Tedy alespon by být neměla.Jenže v praxi pak slyšíme všelijaké výrazy.Ten nejčastější že si ji rozhodčí obhájí.Proč by si ji měl obhajovat?Bud ji nařídil podle pravidel,tedy správně,nebo naopak chyboval a nařízena být neměla.Žádná třetí cesta není.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele