28. kolo
26.05.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern zvládl důležitou bitvu v Dortmundu, k titulu má velmi blízko

Fotbalisté Bayernu zvládli možná klíčový duel této sezóny, díky jediné brance Joshuy Kimmicha skolili nejtěsnějším možným způsobem svého úhlavního rivala v boji o titul z Dortmundu a navýšili svůj náskok na čele šest kol před koncem na rozdíl luxusních sedmi bodů. Situaci na prvním místě tak mají v tuhle chvíli pevně pod svou kontrolou.

Domácí jednoduše nezvládli konfrontaci s aktuálně nejlepším celkem Bundesligy. A tak trochu tenhle mač připomínal ten z letošního ročníku Ligy mistrů proti PSG. Tehdy v odvetném osmifinálovém klání ani náhodou nenaplnili útočný potenciál tak, jak by se dalo očekávat. A proti nynějšímu sokovi ve většině aspektech hry tahali za kratší konec.

Hosté nepředvedli v ofenzívě bezpochyby ten nejpřesvědčivější výkon. Určitě si nevytvořili tolik gólových šancí jako například před pár dny proti Frankfurtu. Ovšem suma sumárum se předřít ani nemuseli. Když Kimmich v závěru poločasu elegantním způsobem skóroval, stačilo jim jednogólový náskok pouze hlídat. BVB příliš odporu opravdu nekladlo.

Možná že nejúspěšnější období tohoto měření sil prožili svěřenci kouče Luciena Favreho na samotném začátku. Už po třiceti sekundách hry se ozval Haaland, obávaný norský snajpr, nicméně jeho střelu mířící do brány zastavil na brankové čáře pohotově bránící Boateng. Následně pálil Brandt, gólman Neuer si ovšem s jeho pokusem dokázal poradit.

Bayern sice trochu zaspal úvodní minuty, pak ovšem začal přebírat otěže zápasu on. Borussii začal přitápět především chytrým napadáním, v útoku se postupně stával o dost kreativnější. V 19. minutě hodlal změnit průběžný bezgólový stav Gnabry, jehož pokus už už směřoval za brankovou čáru, avšak balón odkopl do bezpečí dobře postavený obránce Piszczek.

Ve 24. minutě ještě neskóroval Coman, jehož dělovku z pravé strany zlikvidoval pozorný brankář Bürki, ve 43. minutě se již však prosadil jeho spoluhráč Kimmich. Byl to francouzský záložník, kdo sklepl za vápnem míč svému kolegovi, ten si všiml, že Bürki vyběhl z brány o něco více, než je zdrávo, a ukázkovým obloučkem přehodil merunu do jeho svatyně.

Ani po přestávce nepřišlo ze strany Dortmundu nějaké výrazné zlepšení. Mužstvo trenéra Hanse-Dietera Flicka i nadále působilo svěžeji i hladověji po celkovém vítězství. Z pár jiných příležitostí mohlo přidat další přesné zásahy, nicméně Goretzku v 54. minutě vychytal svou rukavicí Bürki a v 81. minutě orazítkoval Lewandowski svou levačkou tyčku.

Die Schwarzgelben se k nějakým povedenějším zakončením propracovávali ve druhém poločase sporadicky. V 58. minutě jedno takové vyprodukoval Haaland, jenomže jeho střelu vyblokoval do zámezí Boateng. V 75. minutě Raphaël Guerreiro nevyzrál z přímého kopu na Neuera, který si mimochodem poradil i s dalekonosným pokusem Dahouda z 80. minuty.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Rich

Bude to těžký zápas, ale Bayern to musí zvládnout, aby Dortmundu ještě odskočil. Typ tak na 2-3

Reagovat
manuelo neuero

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostu o 4 a více golu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo. Stane se .

Reagovat
Pharrell

Neprohra Bayernu

02

Reagovat
johnn

Najlepšie by bolo keby vyhral Dortmund aby to bolo ešte zaujimave o boj o titul Mohli by sa ešte zapojiť Lipsko a Leverkusen o boj titul

Reagovat
Pharrell

Uvidíme hlavně ať se hraje super fotbal.

Reagovat
Rich

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Heresy

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Ferragamo7

ja tipujem výsledok 1:2,verím že Bayern je o ten jeden gólik lepší,ale ak sa zrodí remíza,Bayern bude tiež vo výhode,pretože sa vlastne nič nezmení na 4 bodovom náskoku.Zlá by bola pre Bayern prehra,lebo majú oveľa ťažších súperov ako Dortmund,ktorý bude hrať vlastne už len jeden ťažký duel s Lipskom.

Reagovat
Rich

Bayern potřebuje vyhrát. Remíza sice připadá taky v úvahu, ale prostě Bayern čeká další zápas Mönchengladbachem a Leverkusenem. Kromě Fortuny jsou to týmy nevyzpytatelné. Hlavně ty, co zmiňuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip dvojitá šance 1-1

Reagovat
Ferragamo7

Tak je to super,ale ja ako fanúšik Bayernu musím pochváliť Dortmund za prvých 25min,teda tí na nich vybehli neuveriteľne.Našťastie na konci 1.polčasu sa to vyrovnalo a v druhom už Bayern hral v pohode.Už to držanie lopty 58-42 je niečo, čo sa Bayernu normálne nestáva.Vidieť že Dortmund majú po tej vynútenej prestávke veľmi dobrú formu.Ale dôležité sú 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

BVB porazí Bayern len vtedy, keď majú top káder a top trénera, ako bol Klopp, ktorý dokáže tím motivovat na hranicu možnosti. To súčasný tréner nie je, je to solidný tréner, ale nie top špička. Ak chceli vyhrať, mali hrať na riziko, nie opatrne na brejky. Ale konkurovať Bayernu je ťažké, Bayern má iné možnosti, ako ostatné kluby.

Reagovat
Rich

Za mě by Dortmund měl dát šanci Favremu ještě příští sezónu, udělal s nimi progres celkem a prostě vedení Drotmundu snadno obviní trenéra, že je neschopný... Z posledních trenérů po Kloppovi je Favre celkem slušný, tak nevím, koho by tam chtěli... Nebo fajn ať přemluví Wengera nebo další co teď netrénují... Stejně zase po roce ne po dvou ho odvolají, že je neschopný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele