22. kolo
14.02.2020 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Dortmund jasně zvítězil nad Frankfurtem, znovu se trefil Haaland

Dortmund vyhrál v předehrávce 22. bundesligového kola nad Frankfurtem 4:0, přičemž do střeleckých statistik se zapsali hned čtyři různí hráči. Borussia se přiblížila vedoucímu Bayernu, který má však zápas k dobru, na rozdíl jednoho bodu.

Frankfurt dal ztrátou všech bodů šanci Wolfsburgu, Unionu Berlín a Augsburgu, aby se před něj v případě kladného bodového zisku dostali. Podoba tabulky po 22. kole však bude pochopitelně odkryta až v neděli.

Jasným favoritem zápasu byli domácí, kteří se v 10. minutě také dostali do první velké šance, kterou však neproměnil Guerreiro, jenž z dobré pozice trefil pouze tyč. To ve 33. minutě už se skóre zápasu měnilo. Hakimi centroval za pokutové území, odkud skóroval přesně levou nohou Piszczek.

A na začátku druhé půle přidal domácí Dortmund další gól. Witsel centroval z levé strany na Sancha, který po individuální akci s míčem prošel až do pokutového území a prudkou střelou k bližší tyči nedal brankáři Trappovi sebemenší šanci.

A v 54. minutě se gólově prosadil i jeden z nejdiskutovanějších hráčů bundesligy poslední doby, a sice devatenáctiletý útočník Erling Haaland. Ten však tentokrát příliš těžkou práci neměl. Na 3:0 totiž zvýšil doklepnutím do prázdné brány po přihrávce Hakimiho.

Poslední hřebík do rakve Frankfurtu zatloukl v 74. minutě Guerreiro, který vyslal dělovku ke vzdálenější tyči a brankář hostů Trapp byl opět bez šance. Výsledkem 4:0 celý zápas i skončil a Frankfurt doplatil především na fakt, že Dortmund dokázal proměnit téměř všechny velké šance.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět hezká práce bookmakeru. 3,83-4,33. Mají znalosti, to se musí uznat.

Reagovat
DidusIneptus

Koukam, že Halandovi dochází dech. Ze 4 gólů dát jen 1, to je velká bída.

Reagovat
DidusIneptus

81000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele