7. kolo
06.10.2019 13:30 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Gladbach smetl Augsburg a vyšvihnul se do čela tabulky

Prakticky už po patnácti minutách hry bylo jasné, kdo je v Borussia-Parku absolutním pánem. Hříbata si od začátku šla za vítězstvím, což v sestavě Fuggerstädter názorně pocítili i Tomáš Koubek a Jan Morávek.

Už ve 2. minutě utekl po levém křídle Marcus Thuram. Následně vykulil do ideálního prostoru pro Denise Zakariu, jenž se prosadit přesnou střelou na bližší tyč - 1:0. Také další střela spadla rovnou do černého. Jednoduchá akce tentokrát probíhala na pravé straně hřiště. Herrmann a Pléa si prostě vyměnili balon a první jmenovaný opět cílil na bližší tyč - 2:0.

Teprve v 11. minutě si český gólman poprvé sáhl na míč, když uspěl tváří v tvář Ramimu Bensebainimu. Jenže třetí branku Gladbachu oddálil o pouhé dvě minutky. Z výborné práce Alassaneho Pléy vytěžil maximum opět Patrick Herrmann, když skóroval pravačkou zblízka po zemi - 3:0. Teprve potom družina Marka Roseho usoudila, že už má dostatečný záskok a zvolnila.

V šestatřicáté minutě pak musel Koubek likvidovat přímý kop László Bénese. Jenže 180 sekund poté si vybral mezi třemi tyčemi svou další slabší chvilku. Při Uduokhaiově malé domu jaksi neměl ideálně srovnaný krok. A přestože se pak ze všech sil snažil dostat balon do bezpečí, Pléova dotěrnost a touha skórovat byla nad jeho síly - 4:0.

V samotném závěru úvodního poločasu se ještě FCA dožadovalo odpískání penalty, jelikož Sommer údajně ve vlastní šestnáctce podrazil svého bývalého spoluhráče Andrého Hahna. Rozhodčí Robert Schröder však nechal pokračovat ve hře, byť si následně v rychlosti ověřil s asistentem u videa, že šlo o správné rozhodnutí.

Druhý poločas už na góly a gólové příležitosti tak bohatý nebyl. Borussia měla nahráno a byla psychicky hodně nahoře, takže hráči bez větších obtíží odráželi jakékoli ofenzivní snahy soupeře. Raphael Framberger musel na čáře zastavovat Zakariův pokus. A následně pálil Florian Niederlechner jenom do tyče.

Dočkal se až v jednaosmdesáté minutě, kdy dorážel poté, co Yann Sommer pouze vyrazil před sebe Jensenovu střelu z nějakých pětadvaceti metrů - 4:1. Jenže finální tečku udělali znovu domácí. Za tři minutky dostali během chviličky kulatý předmět ze středového kruhu do vápna, kde Herrmann vtipnou přihrávkou pobídl Breela Embola, jenž sám před Koubkem opravdu nezaváhal - 5:1.

Tak atraktivní fotbal "Hříbata" nepředváděla snad od odchodu kouče Favreho. V aktuálním ročníku zatím nestačila jenom na RB Lipsko. O skutečné formě ale ledacos napoví příští zápas v Signal Iduna Parku, kde nastupuje k domácím utkáním Borussia Dortmund. Augsburg by rád napravil toto zaváhání, nicméně spíše se bude obávat dalšího přídělu. Po reprezentační pauze totiž do WWK Areny zavítá Bayern Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
montaigne33

Koubka mi je docela líto...

Reagovat
montaigne33

Takhle vyrovnané čelo tabulky po 7.kole nepamatuji...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele