16. kolo
18.12.2019 20:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Frankfurt zpackal závěr zápasu s Kolínem a nakonec mu podlehl po výsledku 2:4

Frankfurt se na ligové scéně dál potácí v obrovské krizi, nyní po nadějném dvoubrankovém vedení naprosto nezvládl závěrečnou dvacetiminutovku středečního utkání a zachraňujícímu se Kolínu podlehl 2:4. Momentálně v Bundeslize nevyhrál šestkrát za sebou a hned pětkrát z toho prohrál, v tabulce se nachází na dvanáctém místě s osmnácti body. Naopak FSV navázalo na úspěch v porýnském derby s Leverkusenem (2:0) a opustilo sestupové pásmo.

Díky druhému senzačnímu vítězství po sobě se posunulo na patnáctou pozici se čtrnácti body o skóre před šestnáctý Werder Brémy. Přitom Eintracht začal velmi dobře a již po šesti minutách hry otevřel skóre. Ještě předtím našel Kostić svým rohovým kopem dobře postaveného Martina Hintereggera, který ale ve vyložené pozici selhal a hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Stejně hráč však své zaváhání bleskově napravil.

Tentokráte si po dalším rohu Kostiće zpracoval míč stehnem a levačkou z osmi metrů zamířil přímo do bližšího spodního rohu. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera si vytvořili dvoubrankový náskok přesně po půl hodině hry. Znovu to bylo centru od rohového praporku v podání Kostiće, nejvýše do vzduchu se vyšponoval Gonçalo Paciência a hlavou se trefil ke vzdálenější konstrukci. Zhruba deset minut před přestávkou to mohlo být již o tři trefy.

Z hranice pokutového území napřáhl Kohr a brankář Horn se musel poprvé činit. Následně po projektilu Kostiće a zákroku hostujícího strážce pálil mimo dorážející Kamada. Kolín se vrátil zpět do hry o bodový zisk v předposlední minutě první půle. Kapitán Jonas Hector zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů a jeho tečovaná rána zaplavala přímo pod břevno do protipohybu pozdě reagujícího gólmana Wiedwalda.

Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, hosté nečekaně srovnali v 72. minutě. Z pravého křídla odcentroval střídající Kainz a dobře postavený Sebastiaan Bornauw nasměroval míč do sítě kolem bezmocného Wiedwalda. Ihned na to předvedl Horn fantastický zásah v tváří tvář proti Kamadovi, na opačné straně se blýskl domácí strážce proti dělovce Dominicka Drexlera. V 81. minutě to byl právě Drexler, jenž převrhl misky vah na stranu Kolína.

K devětadvacetiletému záložníkovi prošel střílený přízemní centr z pravé strany a se zakončením do prázdné branky neměl větší potíže - 2:3. Frankfurt se ve zbývajícím průběhu hnal bezhlavě za vyrovnáním, jenomže ve čtvrté nastavené minutě inkasoval počtvrté. Další mladíček Ismail Jakobs přelstil ofsajdovou past po nahrávce od Modesteho a svůj samostatný únik zakončil parádním pokusem do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele