30. kolo
06.06.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mainz udělal výhrou ve Frankfurtu důležitý krok směrem k záchraně

V rámci 30. kola Bundesligy se střetly celky Eintrachtu Frankfurt a Mainzu. Domácí vstupovali do zápasu v roli mírných favoritů, to se však nepotvrdilo. Mainz dvěma brankami ze závěrů obou poločasů urval všechny tři body a pravděpodobně tak rozesmutnil spoustu sázkařů, kteří vsadili na dnešní klání.

Úvod zápasu patřil domácím. Kostić zleva nacentroval do vápna, kam si naběhl Dost a z voleje přestřelil bránu hostí. Ve 29. minutě ho na druhé straně ve své šanci napodobil Quaison, stejně tak o tři minuty později Quaisonův spoluhráč Awoniyi.

Ve 43. minutě přišla první branka duelu. Brosinski nacentroval od rohového praporku přímo na hlavu Niakhatého, který tvrdým čelním úderem nedal Trappovi šanci - 0:1. O přestávce trval stav těsného vedení Mainzu.

V 54. minutě navýšil vedení Mainzu Mateta, posléze byl však jeho gól anulován pro ofsajd, který mu předcházel. Totéž se odehrálo v 67. minutě, tentokrát byl střelcem branky a zároveň hráčem chyceným v ofsajdovém postavení Quaison.

Hosté se potřebného pojišťovacího zásahu přece jen dočkali, stalo se tak v 77. minutě. Kunde se zmocnil odraženého míče uprostřed hřiště, přesprintoval obránce a překonal Trappa střelou pod jeho nohama - 0:2. Frankfurt padl doma s Mainzem po výsledku 0:2.

Eintrachtu po překvapivé prohře patří jedenácté místo v Bundeslize a je možné, že jej zítra přeskočí Köln. Mainz je patnáctý s náskokem tří bodů na Düsseldorf a šesti bodů na Brémy.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Má pokladník hostujícího celku dostatek hotovosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se muže stát, že skončíme huř než Mainz. A? Na prvním místě vždy byly, jsou a budou peníze.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele