10. kolo
02.11.2019 15:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Frankfurt slaví velké vítězství, oslabený Bayern zničil 5:1

Když se v květnu tohoto roku utkali Bayern s Frankfurtem naposledy, byla z toho jednoznačná výhra domácích Mnichovanů 5:1. Uběhl necelý půlrok a Eintracht si na domácí půdě užil dokonalou odplatu. Proti oslabenému soupeři dominoval a v tabulce se opět dotáhl na pohárové příčky.

Před měsícem se Bayern topil v blahu, když v Lize mistrů roznesl Tottenham 7:2. Následoval však měsíc plný nevýrazných výkonů a výsledků, který vygradoval ve Frankfurtské Commerzbank Areně. Klíčový moment utkání se odehrál už v desáté minutě, kdy se do samostatného úniku dostal domácí Paciencia, kterého na hranici vápna faulem zastavil Boateng. Rozhodčí s pomocí videa usoudil že se nejednalo o penaltu, obránce Bayernu však viděl červenou kartu a pakoval se do sprch.

Přesilovku domácí poprvé využili ve 25. minutě. Sowovu ránu srazil Alaba jen k osamocenému Kostićovi, který i s trochou štěstí poslal míč do odkryté brány. O osm minut později se Djibril Sow už mohl radovat i z branky kterou sám vstřelil. Stalo se tak po nádherné akci Eintrachtu, na jejímž konci poslal Kostić přesný centr, který Sow z voleje uklidil do brány. Poté převzal na chvíli otěže oslabený Bayern. Ve 33. minutě ještě Kimmichovu radost překazil ofsajd, o dvě minuty později se ale domácí obranou geniálně prosmýkl Lewandowski a prostřelil gólmana Rönnowa. Do šaten se tak odcházelo za stavu 2:1 a Mnichované si mohli dělat naděje na obrat.

Tyto naděje však zhasly velmi záhy. Už po čtyřech minutách druhé půle po zaváhání Gnabryho poslal prudkou přihrávku do vápna Da Costa a David Abraham zblízka propálil Neuera. Po hodině hry pak začalo být jasné, že Bayern z Frankfurtu nejen že odjede bez bodu, ale také s debaklem. Čtvrtý gól přidal Martin Hinteregger, který po rohovém kopu vyskočil nejvýš a hlavou nasměroval míč ke vzdálené tyči. V 73. minutě mohli hosté alespoň snížit, to by však mladý Kanaďan Davies nesměl trefit jen tyč.

Demolice byla dokonána pět minut před koncem. André Silva si ve vápně nejdřív udělal dobrý den z Davida Alaby, načež posunul míč k Pacienciovi, kterému nezbývalo než jej z metru doklepnout do brány. Bayern tak potřetí z posledních čtyř zápasů nevyhrál a v tabulce padá na čtvrté místo.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rich

Doufám alespoň ve výhru 1-2.

Reagovat
manuelo neuero

1:2 a velké trápení

Reagovat
Rich

To dost možná, ale spíše to vidím na remízu už... Navíc nevím jak ty, ale mě nebaví se nervovat až do konce 90 minuty, jestli Bayern vyhraje nebo ne...

Reagovat
südkurve

Mě už taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Erfolgfans

Reagovat
Rich

Gratulace k vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
Heresy

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele