5. kolo
22.09.2019 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Dortmund se sám připravil o výhru ve Frankfurtu

Dost možná šlágr pátého kola byl k vidění ve Frankfurtu, kam v neděli vycestovali fotbalisté dortmundské Borussie. První půle byla vyrovnaná, druhá již méně, ale i přes snahu hostů odvézt si všechny tři body utkání skončilo nerozhodně, což paradoxně zařídil vlastním gólem v závěru zápasu Delaney.

Borussia vstoupila do duelu aktivně a byla za to odměněna brzkou brankou. V 11. minutě Hazard po zmatku ve vápně zachoval klid a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Witsela, jenž přesnou ranou z první otevřel skóre utkání - 0:1.

Dvě minuty před koncem první půle, jež kromě úvodního gólu do tohoto okamžiku nenabídla mnoho šancí, přišlo z čista jasna vyrovnání. Sow si vpravo skvěle nabídl a precizně poslal míč pod sebe na Silvu, který ho razantní střelou o tyč poslal za Bürkiho záda - 1:1. O poločase byl tak stav nerozhodný.

Krátce po začátku druhého poločasu vyzkoušel zblízka pozornost domácího gólmana Trappa Sancho, ale na německého internacionála si nepřišel. V 64. minutě Guerreiro poslal prudký přízemní centr do vápna, kam si nabíhali Witsel a Alcácer, ani jeden z nich na něj však nedosáhl.

Po šedesáti šesti minutách hry zahrával Guerreiro přímý kop z nebezpečné pozice. Vyslal tvrdý pokus na vzdálenější tyč, který Trapp dokázal vyrazit, avšak naneštěstí pro něj i pro celý Eintracht přímo k nohám Witsela, jenž pohotově našel na zadní tyči nabíhajícího Sancha a ten dopravil kulatý nesmysl do Trappovy brány podruhé - 1:2.

V 70. minutě mohl zvýšit vedení Dortmundu Hazard, který v šanci po přihrávce Reuse branku netrefil. O minutu později měl na druhé straně příležitost ke skórování Kostiće, ale ani jeho pokus nebyl z kategorie úspěšných. V 78. minutě se ve dvojité šanci objevil Reus, jenž nejprve trefil obránce, aby následně nasměroval míč přímo do Trappových rukavic.

Na začátku poslední desetiminutovky zápasu měl po rohu na hlavě vyrovnání Silva, bránu hostí ovšem těsně minul. Mrzet ho to ale nakonec příliš nemuselo, neboť v 88. minutě Kamada vracel před branku centrovaný míč, jenž neohrabaně do vlastní sítě usměrnil Delaney - 2:2.

Frankfurtští budou po průběhu tohoto souboje s konečným výsledkem určitě spokojenější než jejich soupeř z Vestfálska, který smolnou vlastní brankou přišel o důležité dva body v boji o titul. Eintracht se po pěti odehraných duelech nachází na deváté příčce se sedmi body, Borussii jejích deset bodů stačí zatím na třetí místo.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele