7. kolo
06.10.2019 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Brémy berou po divokém závěru bod ze hřiště Frankfurtu

Poslední zápas Bundesligy před reprezentační přestávkou obstaraly celky Eintrachtu Frankfurt a Werderu Brémy. Po relativně klidném průběhu utkání přišla divočina v závěru. Už už to vypadalo, že André Silva svým gólem z 88. minuty vystřelil Eintrachtu důležité tři body, avšak v nastavení z penalty stanovil konečný remízový stav Rashica.

První šance utkání patřila Werderu. V 8. minutě se po chybě hráčů Frankfurtu v komunikaci dostal ke střele z hranice vápna Eggestein, trefil ale pouze tyč. Ve 21. minutě měl příležitost ke skórování na druhé straně Kamada, Pavlenka však jeho pokus i s pomocí brankové konstrukce zneškodnil.

Po necelé půl hodině hry šli hosté do vedení. Nejprve se sám na Rönnowa řítil Sargent, v zakončení ovšem selhal. První dorážka skončila na břevně, další pokus opět vychytal brankář Frankfurtu, napočtvrté už ovšem hosté zásluhou Klaassena zvládli dostat míč do sítě - 0:1. Do přestávky se skóre již nezměnilo.

Tři minuty po pauze Pavlenka musel zasahovat proti hlavičce Paciêncii. V 52. minutě se domácí dožadovali odpískání penalty, ale marně. To je však nemuselo mrzet dlouho, neboť v 55. minutě přišlo vyrovnání. Rode si po rohovém kopu hrudníkem zpracoval odražený míč a z voleje jej náramně uklidil ke vzdálenější tyči - 1:1.

Poté se hra uklidnila, vliv na to jistě měla i vícečetná střídání na obou stranách. V 88. minutě začalo ale další drama. Paciência nebezpečně hlavičkoval z hranice vápna, Pavlenka vyrazil míč před sebe, kde situaci skvěle dohrál André Silva a otočil skóre ve prospěch Eintrachtu - 2:1.

To ale nebylo vše. V 90. minutě utkání byl Klaassen faulován ve vápně Frankfurtu a následoval pokutový kop. Jeho exekuci si vzal na starost Rashica a suverénně srovnal stav na konečných 2:2.

Frankfurt přečká reprezentační přestávku na deváté příčce se ztrátou tří bodů na pohárové pozice. Brémy jsou jedenácté s náskokem čtyř bodů na barážové i první sestupové místo.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele