31. kolo
13.06.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund zásluhou pozdního gólu zvítězila v Düsseldorfu

Tamní Fortuna stále bojuje o setrvání v soutěži a druhému celku tabulky rozhodně nechtěla nechat nic zadarmo. I přes statečný a odhodlaný výkon se ji však na body nepodařilo dosáhnout.

První velká příležitost byla v Merkur Spiel-Areně k vidění v závěru úvodní dvacetiminutovky. Nebezpečný protiútok vedl Jadon Sachno, jenž ve správný moment vyzval ke skórování kolegu Achrafa Hakimiho, jemuž zkazil radost vynikajícím zákrokem gólman Florian Kastenmeier. Následně se dvakrát pokusil o zakončení Julian Brandt. V jednom případě však balon ke gólmanovi ani nedoletěl.

BVB registrovalo za první pětačtyřicetiminutovku pouhé dva pokusy, které směřovaly mezi tři tyče. V porovnání s domácími na tom byli ještě dobře, protože ti Romana Bürkiho neohrozili vůbec. Pět minut po startu druhého dějství se tuto statistiku snažil pozměnit Kenan Karaman. Na jeho střelu se ale vzpomínat nebude.

Navštívenka Erika Thommyho už byla přesnější, ale zároveň střílel z ostrého úhlu, takže jednička ve službách Borussie si s balonem poradila. Po hodině hry přišel na hřiště norský útočník Erling Håland, který v černožlutém dresu předvádí výborné výkony a nakonec si na konto připsal jedenáctou přesnou trefu v probíhající sezoně. Ale nepředbíhejme.

Do té doby si ještě na Bürkim vylámal zuby Marcel Sobottka. V pětašedesáté minutě se Favreho svěřenci hnali na Kastenmeiera s dalším protiútokem. Hålandova střela byla zblokovaná, ale míč se odrazil k Raphaëlovi Guerreirovi, který rozvlnil síť. Sudímu Stegemannovi však předtím neušlo, že si jeden z útočících hráčů pomohl rukou.

V závěrečné desetiminutovce o sobě dal dvakrát vědět Steven Skrzybski, který vyběhl na trávník na závěrečnou dvacetiminutovku, včetně nastavení. Obranu hostujícího celku pořádně zaměstnal a dvakrát si hráči druhého týmu tabulky mohli pořádně oddychnout, jelikož útočník, který v Düsseldorfu hostuje z Schalke 04, nastřelil brankovou konstrukci.

I tentokrát platilo ono úsloví nedáš - dostaneš. V poslední minutě nastaveného času centroval do vápna Manuel Akanji a osamocený Erling Haaland rozhodl přesnou hlavičkou o tom, že klub ze Signal Iduna Parku už o Ligu mistrů nikdo ze soupeřů nepřipraví - 0:1. V týdnu přivítá Dortmund doma Mohuč a Düsseldorfští se pokusí zaskočit RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele