20. kolo
01.02.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Frankfurt z Düsseldorfu veze bod, zařídil to až gól v nastavení

Düsseldorf se po sérii mizerných výsledků propadl až na úplné dno bundesligové tabulky, odkud se chtěl odrazil v domácím zápase proti Frankfurtu. Málem se to povedlo. Ještě v nastaveném čase se fanoušci Fortuny radovali z vidiny tří bodů, po dramatickém závěru však berou jen jeden za remízu 1:1.

Utkání v Merkur Spiel-Areně v Düsseldorfu příliš pohledný fotbal nenabídlo. V ubojovaném prvním poločase diváci na vyloženou gólovou šanci čekali marně, asi nejblíže byl ve 38. minutě domácí Rouven Hennings, jehož rána z levé strany vápna ale mířila dobré dva metry mimo.

Druhá půle začala o něco nadějněji. Už po pěti minutách se Ampomah radoval z první bundesligové branky, když po Berishově přihrávce zakončil rychlý protiútok domácích. Radost ghanskému křídelníkovi však nevydržela, situaci si totiž pod lupu vzal videorozhodčí, který ji shledal ofsajdovou a gól tak neplatil.

Skutečně se skóre měnilo až v 78. minutě, kdy si k přímáku z ideální vzdálenosti stoupl Kaan Ayhan. Ten míč napálil do horních pater bránící zdi hostů, ta však zafungovala kontraproduktivně, když se od ramene Dannyho da Costy míč odrazil mimo dosah gólmana Trappa. Byl to vůbec první platný gól Fortuny v jarní polovině sezóny.

A jelikož hráči Eintrachtu aktivitou zrovna neoplývali, domácí fanoušci si začali dělat naděje na první jarní vítězství. Toho se však nakonec nedočkali. V poslední nastavené minutě totiž hosté srovnali krok.

Po rychle rozehrané standardce Silva z křídla poslal míč do vápna, kde jej hlavou do brány zatloukl Timothy Chandler. Oslavy hostů pak ale zmrazil pomezní rozhodčí, jemuž vlál nad hlavou ofsajdový praporek. Do akce opět šel VAR a jeho verdikt ani tentokrát domácí příznivce nepotěšil. O ofsajd se totiž nejednalo a Eintracht se radoval z pozdního vyrovnání. Düsseldorf tak sice získal první jarní bod a posunul se na předposlední místo, nedělní výsledek Paderbornu jej však může srazit zpět na dno.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele