33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Düsseldorf a Augsburg si rozdělily po bodu

Fortuna Düsseldorf remizovala doma s Augsburgem 1:1. Die Fuggerstädter tak mají před závěrečným kolem šestibodový náskok na barážovou pozici. Tu okupuje právě Fortuna a bude doufat v bodový zisk na stadionu Unionu Berlín.

Na první gól se v Merkur Spiel-Areně nečekalo nijak dlouho. Florian Niederlechner dostal míč na levé křídlo, odkud se přes dva obránce prokličkoval na hranici malého vápna, aby křížnou střelou na zadní tyč nedal svému jmenovci Kastenmeierovi šanci - 0:1. Nutno podotknout, že už předtím skórovali domácí, avšak Henningsova trefa nemohla být uznána, protože jeho spoluhráč Kaan Ayhan pár sekund předtím zasáhl míč rukou.

Rouwenu Henningsovi však bylo souzeno, aby se v tomto klání zapsal do listiny střelců. V pětadvacáté minutě Augsburgští nezvládli na vlastní polovině rozehrávku podle svých představ, takže se kulatého předmětu chopil bývalý útočník anglického Burnley a jeho přízemní střela levačkou zpoza velkého vápna se zastavila až v síti - 1:1.

V ten moment ještě nikdo nevěděl, že další branky už k vidění nebudou. Přitom Ruben Vargas zkoušel už sedm minut poté vrátit svému klubu vedení, jenže ztroskotal na výborném brankáři. V úvodní pětačtyřicetiminutovce se už více pozoruhodných příležitostí nedostavilo. A fanoušci a fanynky u televizních obrazovek byli zvědaví, co přinese půle druhá.

V 52. minutě zatoužil Niederlechner po dalším přesném zásahu, avšak po Maxově centru cílil těsně mimo levou tyč. Ten samý fotbalista se krátce poté dožadoval odpískání faulu na svou osobu, což by znamenalo penaltu pro Augsburg. Rozhodčí Daniel Siebert však pro jeho protesty neměl pochopení a nechal pokračovat ve hře.

V pětapadesáté minutě se znovu připomněl Niederlechnerův spoluhráč Ruben Vargas a Florian Kastenmeier musel jeho střelu vyrážet na roh. V 70. minutě Hennings posunul hlavou na Ayhana, který však na míč nedosáhl podle svých představ. Remíza tedy zřejmě zasloužená. Svěřenci Heika Herrlicha tak budou moc v poklidu odehrát poslední zápas sezony, ve kterém v domácí WWK-Areně přivítají RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele