31. kolo
13.06.2020 15:30 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Hertha ztratila slibně rozjetý zápas proti Frankfurtu

Ještě před závěrem prvního poločasu domácí vedli. Jenže pak se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Dredryck Boyata a po změně stran "Stará dáma" totálně propadla a po čtyřbrankovém přídělu připisuje třináctou porážku. Naštěstí už je jasné, že pro ni nebude mít žádné fatální následky. "Orli" si zase napravili chuť po semifinálovém vypadnutí z DFB-Pokalu.

První brankovou příležitost viděl Olympijský stadion v Berlíně v 5. minutě, když hlavičku Dannyho da Costy likvidoval Jarstein. Dvacet minut poté pálil Vedad Ibišević a činit se musel Jarsteinův protějšek Trapp. Jenže, domácí se brzy zmocnili balonu a Krzysztof Piatek si nakonec proklestil cestu přes obránce a z nějakých sedmi metrů rozvlnil síť - 1:0. I k radosti Vladimíra Daridy, který odehrál celý zápas.

Na další velkou šanci se čekalo necelých dvacet minut. Postaral se o ni Daichi Kamada, ale brankou neskončila. V nastaveném čase však Boyata fauloval Base Dosta. Rozhodčí Hartmann ukázal na značku pokutového kopu a belgického obránce po druhé žluté vyloučil. Po poradě s videem ale svoje rozhodnutí změnil. Pouze tedy v tom smyslu, že místo "pětky" se kopal přímý kop, ze kterého Filip Kostić nastřelil jenom zeď.

Už v jednapadesáté minutě se začaly dít věci. Da Costa centroval z pravé strany do vápna. André Silva vrátil zpět k pravé tyči, kde se hlavou prosadil Bas Dost - 1:1. Ve dvaašedesáté minutě šli "Orli" do vedení. Daichi Kamada předvedl parádní slalom přes tři obránce, načež servíroval pro Andrého Silvu, který se prosadil elegantně patičkou zády k brance - 1:2.

Za šest minut lovil Rune Jarstein balon ze své svatyně znovu, protože nedosáhl na ránu Evana N’Dicky, po které putoval balon z hranice pokutového území po zemi přesně k levé tyči - 1:3. Hertha se ve zbytku zápasu už k ničemu nedostala. Naopak ještě jednou inkasovala. Ilsanker vymyslel výtečnou přihrávku za obranu pro Andrého Silvu, který se prosadil tvrdou ranou pod břevno - 1:4.

Svěřenci Bruna Labbadii prohráli po dalším nedobrém vystoupení zaslouženě. A už můžou přemýšlet, co bude nutné změnit pro další ročník. Zbývající tři kola, ve kterých se postupně střetnou s Freiburgem, Leverkusenem a Gladbachech, můžou brát spíše jako tréninková. Na Eintracht, který má na kontě stejný počet bodů, čekají ještě Schalke, Köln a Paderborn.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vložil bookmaker do kurzu veškeré své znalosti? Věřit mu?

Reagovat
smazaný uživatel

Věděl-jak??? , že to nebude 0 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele