30. kolo
06.06.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Gól Schicka jeho Lipsku k výhře nepomohl, Paderborn vyrovnal Strohdiekem

Ani napotřetí se Lipsku nepodařilo po koronavirové pauze doma zvítězit. Tahle ztráta ho přitom může citelně bolet v boji o druhé místo, neboť roli favorita nepotvrdilo proti Paderbornu, jenž se vlastně začíná smiřovat s možností sestupu. V podstatě celou situaci aktuálně třetímu celku ligy zkomplikovalo hlavně vyloučení Dayota Upamecana.

První poločas měli svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna pevně ve své režie. A domácí stratég byl rozhodně nadšený z výkonu českého reprezentanta Patrika Schicka, který načal skóre utkání. Ve druhé půli ovšem Die Roten Bullen notně polevili. A jejich soupeř nabídnutou přesilovku zužitkoval, v nastavení se prosadil Christian Strohdiek.

Schick, i díky absenci zraněného Poulsena, dostal potřetí za sebou šanci v základní sestavě. A chtěl už od začátku dokázat, že si tuhle výsadu plně zaslouží. Již ve 3. minutě se snažil protečovat Wernerovu prvotní střelu do brány, nicméně na gólmana Zingerleho ještě v tuhle chvíli nevyzrál. Toho mimochodem pár chvil na to nepřekonal ani pravačkou Nkunku.

Lipsko i nadále hledalo cestu za vstřeleným gólem, v 17. minutě se do šestnáctky prodral obávaný Werner, jeho pokus z dobré pozice ale vyrazil do zámezí bránící Hünemeier. Ve 22. minutě se znovu ozval Schick, z přímého kopu ale trefil ve zdi jen protivníka Collinse, o pět minut později již však zužitkoval poměrně snadno přihrávku zleva od Wernera.

Zdálo se, že saský klub si vedení bez větších obtíží pohlídá, ba naopak že ho ještě nějakým způsobem navýší. Nebylo tomu tak. A drbat hlavu si musel hlavně Upamecano, který se nechal úplně zbytečně vyloučit. V přerušené hře zakopl balón, ještě projevil nespokojenost s rozhodčím Aytekinem, ten mu ukázal druhou žlutou kartu a následně červenou.

Jakmile Nagelsmann zjistil, že jeho tým bude muset dohrávat druhou polovinu zápasu o deseti mužích v poli, rozhodl se se svými kumpány vsadit na defenzivnější pojetí hry a udržet nejtěsnější možný náskok. V tu chvíli tak střetnutí skončilo třeba pro Schicka, jehož nahradil obranářsky laděný Halstenberg. Tahle taktika však dostala trhlinu v samém závěru.

Ne že by mančaft kolem kouče Steffena Baumgarta svého soupeře přehrával, v žádném případě ne, jako by ale Lipsko v posledních minutách ztratilo koncentraci. A toho Paderborn ve správný moment využil. V 86. minutě ještě v přesný zásah neproměnil brejk Antwi-Adjej, o šest minut později se však již trefil z dorážky pohotově jeho spoluhráč Strohdiek.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nelíbí se mě poznámka v titulku, že Lipsko je jasným favoritem .

Reagovat
Elmas

Já vsadil ze srandy neprohru Paderbornu. A koukejme na to.

Reagovat
DidusIneptus

Buď rád, že lipsaci jsou ubožáci. Teď se budou vymlouvat na červenou. I s červenou jim měli dát bůra.

Reagovat
smazaný uživatel

Často mě připadá jako by preview psali bukwice ze sázkovek.

Reagovat
Thimpu25

"bukvice ze sázkovky" opravdu nejsem... když si však i sázkové kanceláře myslí to samé, co v podstatě i já (a drtivá většina ostatních sledující fotbal), povětšinou nemám problém podobné titulky uvést v praxi

Reagovat
DidusIneptus

Je dobře, že Werner už v Lipsku nebude. Dobře ho zpeněžili. Už není přínosem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele