16. kolo
18.12.2019 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Freiburg sahal proti Bayernu na body, ale v nastavení o ně přišel

Letošní překvapení z Freiburgu nebylo daleko od překvapivého úspěchu s obhájcem titulu Bayernem Mnichov a ještě v poslední minutě základní hrací doby drželo nerozhodný stav 1:1, jenomže v nastaveném čase hned dvakrát inkasovalo a muselo tak skousnout porážku 1:3. V tabulce nejvyšší německé soutěže se i přesto nachází na velmi solidním šestém místě s pětadvaceti body, mnichovskému gigantovi patří třetí příčka s třiceti body.

Hosté momentálně ztrácejí na vedoucí duo Dortmund - Gladbach čtyři body a je tak jasné, že titul podzimního mistra nezískají. Do středečního utkání vstoupili aktivněji a už po necelých šedesáti sekundách mohli jít do vedení. Coutinho po parádní přihrávce od Gnabryho přelstil brankáře Flekkena a zblízka ho přeloboval, ovšem strážce svatyně bádenského klubu dokázal před brankovou čarou na poslední chvíli zastoupit vracející se Gulde .

Ani ne o pět minut později se Flekken musel vytáhnout s prvním famózním zákrokem, když hlavičku Pavarda po rohovém kopu vyrazil před sebe a dorážející Thomas Müller orazítkoval pravou konstrukci. Bayern zužitkoval svůj mírný tlak krátce po odehrané čtvrthodině. Polský kanonýr Robert Lewandowski skóroval již podevatenácté v tomto ligovém ročníku, po skvělé práci Daviese na levé straně a následném centru před branku chladnokrevně pokořil Flekkena.

V závěrečných patnácti minutách úvodního dějství domácí přitlačili a vytvořili si tři nadějné možnosti. Nejprve se blýskl hostující gólman Neuer, jenž konečky prstů vytěsnil střelu Hölera mimo tři tyče. Krátce na to po ponechané výhodě centroval do volného prostoru Frantz a rozběhnutý Vincenzo Grifo z nadějné pozice přestřelil. Asi pět minut před přestávkou chtěl po pobídce od Grifa skórovat Petersen, jenomže Neuer odvrátil jeho pokus na rohový kop.

Freiburgu se povedlo z ničeho nic srovnat po necelé hodině hry. Šestadvacetiletý záložník Grifo po rychlém brejku svého výběru využil pasu Haberera a zcela osamocen zavěsil do bližší šibenice. V 65. minutě si Bayern mohl vzít zpět svůj ztracený náskok, jenže proti Perišičovi brilantně zasáhl Flekken. Necelých dvacet minut před závěrečným hosté dokonce rozvlnili síť, ale branka Gnabryho neplatila kvůli ofsajdovému postavení Lewandowského.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak jasný favorit ukázal svou sílu. Ve druhé minutě nastavení ho dostal zpátky do vedení Joshua Zirkzee, jenž po několika málo vteřinách strávených na trávníku zamířil mezi nohy bezmocného Flekkena. Domácí od tohoto okamžiku výrazně otevřeli svou hru a za další tři minuty kapitulovali potřetí, protože se Gnabry po své tvrdé ráně protlačil i k dorážce a při ní už nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
Heresy

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DidusIneptus

1:2

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat
Kolarik12

0:3

Reagovat
Ferragamo7

Ten záver bol super,ale dnes dal Bayern veľmi veľa priestoru súperovi,nemuselo to končiť happyendom.Ten Davies je neskutočný,prvý gól vypracoval a mal aj niekoľko super obranných zákrokov a svojou rýchlosťou viackrát vypichol súperovi loptu.Naopak Martinez,to je absolútne vydýchaný hráč,ktorý je katastrofálne pomalý,ako SLON a v každom súboji je neskoro,tak už len fauluje.Nechápem načo ho tam ešte držia, spolu s Boatengom(čo je podobný slon) už mali byť dávno preč z Bayernu.

Reagovat
Rich

Martinez po sezóně do Bilbaa, kde ho chtějí. Boateng pryč prostě a místo nich někoho lepšího.

Reagovat
irik

Pretože ostatní obránci jsou teď zranění. Jinak souhlas .

Reagovat
Kolarik12

Tak vcerejsi zapas mne hodne pripominal prvni polocas s Bremama. 90% zapasu mizerie, a pak v samotnem zaveru rozhodnuto se stestim pro Bayern. Kdyby za stavu 1:1 Freiburg promenil aspon jednu z tech vylozenych tutovek co mel, tak by ten zapas pro Bayern nedopadl tak radostne, ale i takovy zapasy se deji.

Ted je potreba se soustredit na posledni zapas roku s Wolfsburgem, kterej bude minimalne stejne narocnej, jak ten vcerejsi, aby se do noveho roku vstupovalo s co nejmensim bodovym odstupem na prvni tym.

Kazdopadne si nemyslim, ze by Bayern hral spatne, ikdyz jeste vcera byl na nejakym patym miste. Byly sezony, kdy sice vedl o 20 bodu, ale nedalo se na to koukat. Myslim, ze to je tim, ze se Bundesliga pomalu zveda a ukazuje se to letos i v poharech. Nevim jak BVB proti PSG, ale minimalne to Lipsko by si se Slipkama mohlo poradit.

Reagovat
Ferragamo7

Presne tento názor zdieľam aj ja,je lepšie keď je to napínavé až do konca a BL je vyrovnaná,ako keby Bayern mal už v marci/březnu na čele o 20 bodov viac ako súperi a hral tú blbú, trápnu a nudnú strojovú hru, na milión 500 000 prihrávok do šírky a brankárovi.Teraz je to celkom pozeraťeľné,hoci výsledký ešte kolíšu,ale je to neuveriteľný rozdiel oproti tomu keď trénoval Kovač

A herný prejav Daviesa si doslova vychutnávam,ten človek je všade stíha zakladať protiútoky a ešte aj šprintovať dozadu aby súperom odoberal lopty.Milujem tohto hráča,je to najlepšia investícia Bayernu za posledné obdobie.

Reagovat
Rich

Super názor na Daviese.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele