5. kolo
21.09.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Freiburg nepotvrdil úlohu favorita, s Augsburgem se rozešel smírně

Freiburg nedokázal navázat na své výborné výkony proti Augsburgu a v domácím prostředí s ním remizoval po výsledku 1:1. V tomto ročníku tak poprvé bral bod, i přesto zažívá skvělý vstup do této sezóny a s deseti body se nachází na velmi solidním čtvrtém místě Bundesligy. Hosté sice v sobotním střetnutí prohrávali, ovšem ještě do přestávky srovnali stav a po změně stran už cennou remízu udrželi. Se šesti body jim patří dvanáctá příčka.

V hostujícím dresu odchytal celé utkání český reprezentační gólman Tomáš Koubek a předvedl vynikající výkon. Druhý český krajánek Jan Morávek nastoupil v základní sestavě a odehrál celý první poločas, navíc vymyslel jedinou gólovou nahrávku svého výběru. Do první větší možnosti tohoto utkání se dostali domácí a to již po třech minutách hry, nicméně po nezištné ráně Petersena skvěle zareagoval Koubek a balón odvrátil do bezpečí.

Krátce po odehrané čtvrthodině odcentroval do šestnáctky FC Günter a Koubek se musel vytáhnout s dvěma fantastickými zákroky, především jeho zásah proti dorážce Frantze byl naprosto excelentní. Domácí zužitkovali svou mírnou převahu přesně v polovině úvodního dějství. Po odvážné akci Güntera se dostal k odraženému míči Lukas Höler a na nic nečekal, zblízka pak nekompromisně propálil naprosto bezmocného Koubka.

Augsburg od tohoto okamžiku přeci jen přidal a vyrovnání se dočkal ve 39. minutě. Morávek chytrou přihrávkou do volného prostoru vybídl ke skórování Floriana Niederlechnera, jenž tváří v tvář proti brankáři Schwolowovi nezaváhal a bez větších potíží ho obstřelil. Po přestávce tempo hry opadlo. Další zajímavé momenty byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině, kdy domácí doslova sevřeli svého protivníka před jeho vlastní šestnáctkou.

Nejprve mohl převrhnout misky vah na stranu Freiburgu aktivní Höfler. Devětadvacetiletý zkušený záložník zkusil štěstí z osmnácti metrů a jeho tečovaný pokus orazítkoval bližší tyč. Za další dvě minuty se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte se po nadýchaném pasu z křídla procpal k hlavičce Petersen a trefil levou tyč, ke skórování mu vskutku chybělo jen několik decimetrů. Ve zbývajícím průběhu se už SC na nic nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele