33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Mönchengladbach skolil Paderborn a posunul se v tabulce na čtvrté místo

Mönchengladbach potvrdil roli favorita, získal na půdě již jistě sestupujícího Paderbornu všechny body, a protože Leverkusen v souběžně hraném střetnutí trochu nečekaně nestačil venku na Herthu, v tabulce se vecpal právě před svého soupeře na strategickou čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje v Bundeslize účast v základních skupinách Ligy mistrů.

V posledním kole tak budou mít svěřenci trenéra Marca Roseho situaci pevně pod svou kontrolou, a pokud se jim podaří uzmout všechny body nad Herthou nebo Leverkusen nevyhraje nad Mohučí, kvalifikaci do milionářské soutěže jim už nikdo nevezme. Můžou se přitom za určitých okolností dokonce posunout i na třetí místo, které nyní drží Lipsko.

Pro Paderborn bylo tohle poslední klání v rámci nejvyšší německé soutěže na vlastním stadionu, kde se zároveň nevalně rozloučil se svými fanoušky. Tedy těmi před televizními obrazovkami, neboť zápas byl kvůli pandemickým opatřením tradičně hrán bez diváků. Z ligy padá hned první rok po postupu, o jeho sestupu přitom rozhodla již minulá porážka.

Domácí tedy mohli hrát uvolněněji, netlačila je, kromě čestného navýšení svého bodového konta, v podstatě žádná jiná skutečnost, kvůli které by mohli být jaksi nervóznější, protože definitivně zasmutnili už před pár dny po zápase s Unionem. Jenže jejich sok, jenž naopak nutně výhru potřeboval, ukázal, že je na hřišti zkrátka tím kvalitnějším mužstvem.

Hosty bezpochyby hodně uklidnila brzká vstřelená branka ze 4. minuty tohoto duelu. Embolo se ocitl za protivníkovou obranu, a ačkoli z vyložené pozice ještě nepřekonal brankáře Zingerleho, dorážející Herrmann už ano. V 7. minutě mohl Paderborn odpovědět, z vápna svou levačkou pálil Gjasula, největší karetní hříšník Bundesligy, ovšem pouze nepřesně.

Po čtvrthodině hry naopak mohl gólově udeřit zase Mönchengladbach, k přímému kopu se postavil exekutor Hofmann, kterému se podařilo obstřelit zeď a zamířit do šibenice, nicméně perfektně se prezentoval zákrokem Zingerle. Ve 24. minutě mohl náskok svého týmu navýšit Embolo, avšak jeho technický pokus pravou nohou skončil trestuhodně mimo.

Die Fohlen byli i nadále aktivnějším mančaftem, ve 29. minutě prosvištěla pumelice Neuhause těsně nad břevnem, ve 39. minutě cílil Neuhaus nebezpečně ještě jednou, s jeho tečovaným zakončením si ale Zingerle poradil. Skóre se měnilo až po změně stran, to když Srbeny prostrčil míč na Michela, jenž přízemní střelou k tyči zařídil vyrovnání.

Ovšem družstvo kouče Steffena Baumgarta nedrželo nerozhodný stav nikterak dlouho. Jen o dvě minuty později se totiž prosadil Stindl z penalty poté, co Hünemeier fauloval ve vápně právě jeho. Hünemeier podtrhl svůj velmi špatný den v 65. minutě, jelikož byl vyloučený po druhé žluté kartě a následné červené za nevybíravé stažení pronikajícího Embola.

Početní výhodu následně Mönchengladbach zužitkoval sedmnáct minut před koncem. Jakmile Paderborn inkasoval potřetí, bylo o osudu tohoto mače v podstatě rozhodnuto. Ginter zprava poslal dlouhý nákop dopředu, v pokutovém území Bensebaini odhlavičkoval merunu blíže do středu a z hranice malého vápna se pak na střeleckou listinu zapsal už podruhé Stindl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele