31. kolo
13.06.2020 15:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Brémy důležitý zápas zvládly skvěle, Paderbornu nadělily pět branek

Werderu se letošní sezona příliš nevydařila, ale i díky dalšímu zaváhání Düsseldorfu může směle doufat, že se mu Bundesligu podaří zachránit i pro příští sezonu. Oproti tomu Paderbornští ví, že je po roce znovu čeká druhá nejvyšší soutěž.

První zaznamenáníhodný moment se v Benteler Areně odehrál v závěru úvodní dvacetiminutovky. Domácí Jamilu Collins zahrál rukou a kopala se penalta. Milot Rashica si však vylámal zuby na Leopoldu Zingerlem. Nicméně už za minutu bylo v brémském táboře veselo, protože Davy Klaasen parádní hlavičkou uklidil do sítě centr Theodora Gebre Selassieho z pravé strany - 0:1.

V šestadvacáté minutě zatoužil po vyrovnání Jan-Luca Rumpf, jenže jeho nadějná střela byla zblokována. Následně spálil svou šanci Christian Strohdiek. I proto, že mu situaci znepříjemnil výše zmíněný český reprezentant. Hned po rozehrávce se zrodil kontr, při kterém posunul Rashica doprava na Sargenta, který jednoduchou zasekávačkou oklamal Collinse. Zingerle jeho přízemní pokus ještě lapil, nicméně míč se odrazil k nohám číhajícího Yuyy Osaka a ten měl před sebou opravdu jednoduchoučkou úlohu - 0:2.

Za pět minut se udála další pohroma pro Paderborn. Rashica rozehrál standardní situaci, Veljković hlavou přihrál na opačnou stranu vápna pro Klaasena, na jehož střelu z první nestihl gólman zareagovat - 0:3. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už si hosté dali "voraz". Ale to neznamenalo, že by měli dost.

Po změně stran byl hodně vidět Sven Michel. Nejprve nastřelil tyč, a poté jeho střelu kryl Jiří Pavlenka. Když vypršela hodina hry, vedla Kohfeldtova skvadra už o čtyři branky. Po centru z pravé strany se Joshua Sargent díky výbornému brankářskému zákroku neprosadil, avšak situaci se svou dorážkou jistil Maximilian Eggestein - 0:4.

Teprve potom došlo na čestný paderbornský zásah. Obraně Werderu se nepodařilo odvrátit rohový kop podle představ a ve shluku těl se nejlépe orientoval Abdelhamid Sabiri, jenž zakončoval pravačkou z hranice malého čtverce - 1:4. V 76. minutě se na hřiště dostal po nucené absenci, která trvala 273 dnů, útočník Niclas Füllkrug.

Za tři minuty neměl pochopení pro Vasiliadisův faul a uviděl žlutou kartu. V nastaveném čase se předvedl v mnohem lepším světle, když si v šestnáctce ukázal, kam chce, aby mu Marco Friedl servíroval přihrávku, a následně mířil z otočky přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:5. Zelenobílí ukázali, že to se setrváním v Bundeslize myslí vážně. Jenomže mají před sebou ještě tři náročné duely s Bayernem, Mohučí a Kölnem. Naopak Paderborn dohrává proti Unionu Berlín, Borussii Mönchengladbach a Eintrachtu Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele