7. kolo
05.10.2019 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zápas mezi Schalke a Kölnem vítěze nepoznal

Pro die Königsblauen je to určitě ztráta, neboť pokud by se jim bývalo podařilo urvat všechny tři body, mohlo z toho být vedení v tabulce. "Kozli" naopak můžou být ve své situaci za každý bodík rádi.

První pozoruhodnější šance se ve Veltins Areně udála až v jednadvacáté minutě. Ehizibueho dobrou ránu z dálky Alexander Nübel kryl. Za deset minut rozehrával standardní situaci Daniel Caligiuri a balon se snesl až na hlavu Hectora, který orazítkoval pravou tyčku. Během úvodního dějství čekali diváci na další brankovou příležitost marně.

Po změně stran se David Wagner rozhodl poslat do hry místo nevýrazného Utha amerického záložníka Westona McKennieho. Nicméně to byl Guido Burgstaller, kdo jen těsně minul zařízení. V 58. minutě předvedla domácí jednička proti Teroddemu výborný reflex. A za deset minut měla proti stejnému hráči i trochu štěstí.

První gólová akce se zrodila až v 72. minutě. Oczipka centroval na zadní tyč, odkud Salif Sané posunul zpět na tu přední, kde se hlavou prosadil Suat Serdar - 1:0. V tenhle moment Schalke vedlo bundesligovou tabulku, což se stalo poprvé od 30. března 2010. Nicméně fotbal se hraje devadesát minut plus nastavení.

V závěru řádné hrací doby mohli vedení pojistit McKennie a Burgstaller. Místo toho musel Nübel nejprve zakročit proti Modestemu. Z následného roku centroval Florian Kainz na bližší tyč, kde se Jonas Hector prosadil v obtížné pozici přesnou hlavičkou zády k bráně - 1:1. A de facto hned poté odpískal rozhodčí Welz konec utkání.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šalke v minulém kole získalo tak nějak mimo plán 3 bodíky. Ted by zase mohli ztratit. A poté opět získat zpět s Dortmundem. Takový scénář by se zamlouval s. k. Mě ne.

Reagovat
cologneFC

Zápas so Schalke nie je derby

Reagovat
cologneFC

To nemala byt reakcia na teba

Reagovat
smazaný uživatel

Sázkovky musely kurewsky ztratit na el. Ted to mají buzny zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

,,,za week zápasy .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele